Foto: Shutterstock / Ritzau Scanpix

Nordsjælland i front med kvinder i håndværksfag

Nordsjælland er den landsdel, der har den største andel af kvinder i håndværksfag. Alligevel er det slet ikke godt nok, lyder det fra brancheforening.

Flere kvinder skal søge job i bygge- og anlægsbranchen. Det mener Dansk Byggeri, der i dag lancerer Byggeriets Kvinderåd.

Baggrunden er en opgørelse, brancheforeningen har foretaget i perioden 2008-2016, der viser, at der er en helt klar overvægt af mænd i byggebranchen.

Nordsjælland er den landsdel, der har den største andel af kvinder i branchen, og her ligget tallet kun på 10,2 procent.

Dobbelt så mange kvinder i branchen

Med et landsgennemsnit på 9 procent er andelen af kvinder i byggebranchen alt for lav, mener Dansk Byggeri, der håber, det nye Byggeriets Kvinderåd kan være med til at få flere kvinder til at søge mod håndværksfagene.

Læs også Rod i byggetilladelser kan koste hospital en kvart milliard

Faktisk håber brancheorganisationen på at få andelen af kvinder i branchen fordoblet, og i kvinderådet sidder flere kendte kvinder, blandt andre Hella Joof og den tidligere undervisningsminister Christine Antorini.

Fordelen ved flere kvinder i branchen ville både være en udjævning mellem kønnene, og samtidig kan det være med til at løse den truende mangel på arbejdskraft, der lurer forude i den danske anlægs- og byggeindustri.

Det anslås nemlig, at hvis udviklingen fortsætter, som den gør nu, så kommer danske virksomheder til at mangle 17.000 faglærte arbejdere om ti år.