Furesø kommune er med i top 10 over de største værdistigninger på landsplan. Foto: TV 2 Lorry

Nordsjælland: Huspriser stiger i 10 ud af 11 kommuner

Huspriserne er steget i 10 ud af 11 Nordsjællandske kommuner, siden finanskrisen rev tæppet væk under boligmarkedet i 2009.

De nordsjællandske huspriser er i 10 ud af 11 kommuner steget siden finanskrisen ramte i 2009.

 En husejer, der købte et gennemsnitligt parcelhus på 140 m2 i Furesø, da priserne var i bund i 2009, har siden kunnet lægge 826.280 kroner til ejendomsværdien, viser tal beregnet af  BRFKredit, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Furesø sniger sig lige netop med på top 10 over de største værdistigninger på landsplan, hvor København og Frederiksberg topper.

Halsnæs helt i bund

Kun i Halsnæs var værdien af et parcelhus på 140 kvadratmeter lavere i 3. kvartal af 2015 end i 1. kvartal 2015. En husejer i Halsnæs, der købte hus ligeledes i 2009, vil have tabt 185.500 kroner.

Helt generelt topper de nordsjællandske priser i øst, mens værdistigningen har været meget begrænset i kommuner som Frederikssund og Gribskov - og altså direkte i minus i Halsnæs.

- Hvis man kommer langt nok vestpå så er der ikke så meget fut på boligmarkedet. Det er tæt ind mod København og ud mod Øresund, at vi ser de helt store gevinster, siger cheføkonom Mikkel Høgh, BRFKredit til frederiksborg Amts Avis. Han peger dog på, at netop den skæve udvikling rummer muligheder for dagens boligkøber

- Der er ingen tvivl om, at jo længere man er villig til at rejse, jo længere rækker en boligkrone. Køber man noget andet end det, masserne efterspørger, kan man få et godt tilbud, hvor der er mange ekstra kvadratmeter at hente.