Nordsjælland har rekord i nabohjælp

Nordsjælland er den region i Danmark, hvor borgerne er mest ivrige for at hjælpe politiet med at fange indbrudstyve.

Det viser tal fra Det Kriminalpræventive Råd og Nordsjællands Politi.

12.800 borgere er nu tilmeldt til Nordsjællands Politis sms-ordning Tryk Politi.

Samtidig er 4663 borgere i Nordsjælland tilmeldt Det Kriminalpræventive Råds Nabohjælp. Det er det højeste antal tilmeldte blandt de danske politikredse. Den næste politikreds i rækken har kun halvt så mange tilmeldte. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Tilmeldingerne til Tryk Politi er fortsat stigende. Vi forsøger hele tiden at udvikle det koncept. Men Tryk Politi har også betydet en stigning i de generelle henvendelser til politiet om, at man har set noget mistænkeligt. Det skaber en interesse for sit nærområde. Man kan kalde det nabohjælp plus, siger chefpolitiinspektør Flemming Drejer fra Nordsjællands Politi.

Han ikke i tvivl om, at det er en af årsagerne til, at Nordsjællands Politikreds lige nu har meget få indbrud. Og han mener, at der er sket en holdningsændring blandt befolkningen.

- Jeg vil være ærlig og sige, at vi ikke kunne gøre det her uden hjælp fra borgerne. Folk har skygget, været årvågne og sågar pakket indbrudstyven sammen med et råbåndsknob og afleveret ham til patrujlen. Rigtig mange nordsjællandske hjem har følt problemet på egen krop.

- Det har været medvirkende til, at vi har bevægt os væk fra den tilgang om, at det kun er politiet, der skal gøre noget ved indbrud. Nu er holdningen, at det er ganske uaccetabelt, at vi har så mange indbrud, lige som det er uacceptabelt at gå ned og sælge hælervarer på værtshuset.

Det er tryggere for borgerene, når det er utrygt at være indbrudstyv, siger Flemming Drejer.uset. Det er tryggere for borgerene, når det er utrygt at være indbrudstyv, siger Flemming Drejer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik