Nordens højeste bygning sparket til hjørne: Arrogant, mener udvalgsmedlem

Konservatives Jakob Næsager så gerne tidsplanen for H.C. Andersen-skyskraber blåstemplet. I stedet nøler kommunen, og det er arrogant, mener han.

Planerne om et 280 meter højt tårn i Københavns Nordhavn blev i aftes sat til at simre.

quote Vi får projektet serveret på et guldfad, og så har man ikke beslutningskraften til at tage en beslutning, og så vælger man i stedet at udskyde. Jeg synes, det er arrogant. 

Jakob Næsager, udvalgsmedlem, Konservative

Tidsplanen for byggeriet blev diskuteret på et møde i København Kommunes teknik- og miljøudvalg, der valgte at udskyde en beslutning.

Det afføder nu kritik fra et af de udvalgsmedlemmer, der gerne havde set tidsplanen blåstemplet.

- Jeg synes, det er drønærgerligt. Vi står og skal besvare nogle mennesker, der vil lave en investering i København på 6,5 milliarder kroner. Vi har aldrig før oplevet, at nogle vil lægge så mange penge og skabe 1600 arbejdspladser, siger konservatives Jakob Næsager til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Vi får projektet serveret på et guldfad, og så har man ikke beslutningskraften til at tage en beslutning, og så vælger man i stedet at udskyde. Jeg synes, det er arrogant. 

Forud for udvalgsmødet havde selskabet bag byggeriet efterspurgt en klar afgørelse om køreplanen for projektet, så man kunne gå i gang med at indlede forberedelserne til projektet.

Sådan en fik de ikke, da teknik- og miljøudvalget ikke kunne nå til enighed om, hvor hurtigt man kan igangsætte projektet.

- Vi har at gøre med en gruppe mennesker, der påtænker at lave en milliardstor investering i København. Så kan det altså ikke hjælpe, at man bare udskyder en beslutning, fordi den er vanskelig at træffe. Vi er jo valgt til netop at træffe svære beslutninger, siger Jakob Næsager.

Men Enhedslistens Ninna Hedeager Olsen, der er teknik- og miljøborgmester - og dermed også formand for udvalget - har en anden opfattelse af tingene.

-Jeg er rigtig glad for, at et stort flertal i udvalget har bedt de to forvaltninger om at arbejde videre med en tidsplan, der kan imødekomme ønsket om en helhedsorienteret udvikling af området. Det vil ske hurtigst muligt,” siger hun.

Direktør afventer nyt, afgørende møde

Selskabet bag byggeriet afventer nu, at teknik- og miljøudvalget afholder et nyt møde, hvor en afgørende beslutning om planprocessen for projektet kan træffes.

Teamet bag projektet har brug for, at udvalget kan godkende en tids- og procesplan, hvor en ny lokalplan for området kan være klar i 2020, så byggeriet kan påbegynde i 2023.

- HCAAT-teamet har samme forhåbning: Det er stadig knald eller fald for os. Det er helt afgørende for os, at der bliver truffet en beslutning om en tids- og procesplan, der kan tilfredsstille både os og By & Havn. Så det er fortsat helt vitalt for os, at de bliver vedtaget, siger Kurt Immanuel Pedersen, direktør for H.C. Andersen Adventure Tower.

Hvis selskabet bag projektet skal sikre sig at kunne indgå en betinget grundkøbsaftale med udviklingsselskabet By & Havn om grunden i Nordhavn, er det nødvendigt, at tids- og procesplanerne blåstemples. Forvaltningen har derimod lagt op til, at en lokalplan først kan være klar i 2025.

- Som forvaltningen fremlægger sagen med 2025 som året, hvor ny lokalplan kan lade sig gøre, så vil det forventeligt have den konsekvens, at projektet H.C. Andersen Adventure Tower ikke kan indgå en betinget grundløbsaftale med By & Havn, og dermed ikke opnå investeringer til at realisere projektet, siger Kurt Immanuel Pedersen.

 

H.C. Andersen Adventure Tower-projektet

Er udset til at ligge på 85.000 m2 grund ved Krydstogtkajen i Københavns Nordhavn.

I projektet foreslås et højhus på op til 280 meter og forlystelses- og oplevelsespark samt offentligt tilgængelige friarealer.

I alt vil den samlede bebyggelse være på op til 150.000 m2 etageareal.

25 procent af lejlighederne skal være almene boliger, i form af ca. 200 ungdoms- og studieboliger.

Investeringen koster i alt omkring 6,5 milliarder kroner.

Projektet er tegnet af arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group (BIG).

Det er håbet, at første spadestik kan tages i 2023 med åbning i 2027.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik