Nordea hiver andelsboligforening i retten

Andelsboligforeningen er allerede gået konkurs, men nu truer en retssag fordi beboerne ikke vil acceptere at de skal betale mere i husleje for at bringe foreningens økonomi på ret køl.

Det har store konsekvenser for beboerne, der allerede kæmper for at skrabe penge sammen, forklarer Michael Barding, der er formand for Interesseforeningen Klostergaarden under konkurs.
-De kan ikke sove om natten. De gør alt for at skaffe ekstra indtægter. Nogle har mulighed for at vaske trapper og det har de gjort gennem lang tid, og nogen har lejet værelser ud bare for at få tingene til at hænge sammen, siger Michael Bading.

Økonomien er stram for beboerne. For udover boligafgiften så skal familierne også betale for det indskud, andelsforeningen lånte til, da man stiftede foreningen tilbage i 2007.
Samlet set har familierne tabt 25 millioner kroner siden andelsboligforeningen blev stiftet.
De fleste andelshavere er nu stavnsbundne til lejlighederne, som ikke længere er noget værd. Michael Barding mener, at det er uretfærdigt, når Nordea går efter de enkelte beboere.
-Nordea har indgået et forretningsmæssigt forhold med en andelsboligforening, og nu går man så efter den enkelte andelshaver personligt, siger han.

Adelshaverne har afvist en huslejestigning, og på den baggrund er foreningen efterfølgende gået konkurs. Derfor er sagen blevet af principiel karakter for Nordea.
-Det udfordrer hele den model, vi har for finansiering af danske andelsboligforeninger, siger chef for Banking Danmark i Nordea, Anders Jensen.
Lykkes det for andelsboligforeningen at undgå huslejestigningen med lovens opbakning, så kan det få vidtrækkende konsekvenser for hele andelsboligmarkedet, lyder meldingen fra Nordea.
 -Så vi har behov for at se om retssystemet mener, at det er mulig fremfærd, og hvis det er det så vil det blive meget svært at få nogen til at finansiere andelsboligforeninger fremadrettet, siger Anders Jensen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik