Nomas gamle interiør fra Strandgade 93 skal sælges på amerikansk autionshus. Foto: Jørgen Jessen / Scanpix

Noma skal sælges bid for bid til amerikanere

Møbler, service og keramik fra Nomas gamle lokaler sættes under hammeren hos amerikansk autionshus.

I februar lukkede den verdensberømte restaurant Noma i deres oprindelige lokaler på Strandgade på Christianshavn.

Restauranten, der er kåret som verdens bedste, arbejder i stedet på at åbne i nye omgivelser på Refshalevej, men inden da skal interiøret fra Strandgade sælges på auktion.

Det bliver dog ikke danskerne, der får glæde af møbler, bestik og tallerkener fra restauranten. I stedet skal interiøret sælges til amerikanere via det amerikanske auktionshus Wright.

- Omhyggeligt udvalgt og med genstande fra hele Norden, indeholder auktionen møbler, indretning og bordservice, som var medvirkende til Nomas distinkte æstetik, skriver auktionshuset ifølge Berlingske.

Læs også Noma udskyder åbning af ny restaurant

Wegner-stole og keramik
De amerikanere, der får succes på auktionen, kan se frem til at forkæle sig selv med dansk design i form af blandt andet  klassiske Wegner-stole, keramik fra K.H Würtz og kunst fra Nomas vægge.

Ifølge René Redzepi, der er hovedmanden bag Nomas store succes, er der tale om nordisk design uden alt for mange detaljer.

Læs også Det sure med det søde: Noma rykker ned, men tjener millioner

- Vi ønskede altid, at restaurantens design skulle være enkelt og naturligt – samme tilgang som vi havde til maden. Som nøgleord vil jeg nævne nordisk, uprætentiøst og enkelt, siger René Redzepi ifølge Berlingske.

Noma blev kåret til verdens bedste restaurant tre gange og har desuden været flyttet midlertidigt til Australien.