'Kom-som-du-er-dåb': "Vi tager det lidt ad gangen"

Drop-ind-dåb bliver lørdag afholdt for første gang i Sundby Kirke på Amager. Det er åbent tilbud til alle, der vil døbes eller bare overvejer det.

Er du døbt? Eller går du måske med en spirende tanke om, at du gerne vil døbes?

Ja, så behøver du faktisk bare at finde en smule mod frem og møde op i Sundby Kirke på Amager lørdag mellem kl. 11 og 15.

Kirken afholder nemlig deres første drop-ind-dåb - et fænomen som langsomt spreder sig over det ganske land, og som i virkeligheden bare er en slags 'åbent hus for dåb'.

- Man kan også kalde det 'kom-som-du-er-dåb'; alle er velkomne og alle må afholde deres dåb helt som de selv vil, fortæller sognepræst Morten Sternberg.

Skal - skal ikke

Der kan være mange grunde til, at man ikke er blevet døbt, oplever Morten Sternberg, men nogle går måske med lysten og lader hverdagens praktiske sysler komme i vejen. Netop derfor har kirken valgt at afholde drop-ind-dåb; for at 'sænke dørtrinnet til kirken og slå portene op på vid gab, så det bliver nemt at komme ind'.

- Dåben er jo fantastisk, men det problem vi præster tit oplever er, at dåben kan forbindes med noget uoverskueligt og det at opsøge en præst, kan være meget grænseoverskridende for nogle mennesker, siger Morten Sternberg.

Drop-ind-dåb, eller 'kom-som-du-er-dåb' skal altså være et uforpligtende tilbud til alle, der måtte gå med tanken om at blive døbt. 

Rent praktisk fungerer det ved, at man møder op i det åbne tidsrum, hvor kirkens personale så tager imod en.

Hvad der sker derfra, er op til én selv. Alle får lov til at tage det i eget tempo, og skulle man få kolde fødder, er der også plads til det, siger Morten Sternberg.

- Man må også gerne møde op, selv hvis man ikke er helt afklaret. Vi tager det lidt ad gangen. Nogle har måske brug for bare at få det gjort, og dem bringer vi direkte op. Andre har måske brug for en snak med præst først, eller for at sidde lidt i fred for dem selv inden de beslutter sig, siger han.

Fra kirkens side er det lidt et eksperiment at afholde Drop-ind-dåb. Men fordi initiativet har været en succes i andre kirker, vil sognepræsten også gerne udbrede det til sin egen menighed. Hvor mange der bliver døbt er i første omgang ikke så vigtigt, siger han, men han har alligevel sat et lille succeskriterie for dagen:

- Hvis vi døber to er vi glade - vi er meget beskedne i folkekirken, siger Morten Sternberg

Alt det praktiske

Sundby kirke

Hvor: Amagerbrogade 71
Hvornår: Lørdag d. 15.september, kl.11-15

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik