Nørrebro-søstre sælger vegansk undertøj til hele verden

Selv symaskineolien er plantebaseret i butikslokalet på Nørrebro, hvorfra søstrene Arina og Anya Woron sælger vegansk undertøj til hele verden.

Anya og Arina Woron startede i 2015 et af verdens første veganske undertøjsbrands. Foto: Woron Store

Rigtig mange tænker sikkert, at det at leve vegansk handler om hvad man putter i munden. 

Men for søstrene Arina og Anya Woron fra Nørrebro, som begge to er vegetarer, handler dyrevelfærd og bæredygtighed og om, hvad der er uden på huden. 

For blot tre år siden skabte de derfor et undertøjsbrand, der som et af de første steder i verden, tilbød hundrede procent vegansk undertøj. 

Læs også Det er populært at være veganer

Uanset hvad vi laver, så skal det give så lidt skade som overhovedet muligt.

Anya Woron, Woron Store

- Vi gik ind i projektet med den holdning, at vores kerneværdier skulle sidde helt inde i brandet. Uanset hvad vi laver, så skal det give så lidt skade som overhovedet muligt, fortæller Anya Woron. 

Derfor producerer søstrene undertøj, der udelukkende er lavet af plantefibrer. Materialet stammer blandt andet fra bøgetræer - og alt overskydende fra produktionen bliver genbrugt, fortæller hun. 

Læs også Denne scene skal inspirere til bæredygtighed

  Foto: Woron Store

Udlandet er vild med bæredygtighed

Selvom søstrene har deres faste base på Nørrebro, var det alligevel langt væk hjemmefra, at de åbnede de første butikker.

- Vi lagde en plan og ville egentlig starte i Danmark, men da vi sendte pressemeddelsen ud i 2015, så var det klart det udenlanske marked, der var hurtigst, fortæller Anya Woron. 

Det var især i lande som Holland og Belgium, at det veganske undertøj hittede stort. Og ifølge Anya Woron har søstrene brugt den store interesse for deres produkt til at lære en masse nyt om bæredygtighed. 

- Altså det er kunder, der har givet os ideer til, hvordan vi kan bruge mindre plasticemballage. Fordi når folk køber noget på webshoppen, så skriver mange, at de er ligeglade med hvordan det er pakket ind - de vil bare have 'zero waste'. 

Læs også Populær madspilds-app udvider med fysisk butik på Frederiksberg

  Foto: Woron Store

I dag sælger Anya og Arina Woron bæredygtig undertøj til ti forskellige lande i verden. Og noget tyder på, at interessen for det miljøvenlige undertøj kun bliver større. 

Søstrene har nemlig netop modtaget en stor international pris: en såkaldt LUX Life Award i kategorien Best Cruelty-Free Underwear & Swimwear. 

- Det har virkelig været en rigtig fed ting, at blive belønnet for noget, vi har kæmpet så meget for. Bæredygtighed er ikke en nem vej at gå, så det er en kæmpe belønning og et rigtigt godt klap på skuldrene. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik