Nørrebro-ghetto får handelsstrøg og penthouselejligheder

Efter fem års forberedelse ligger det samlede koncept for fornyelsen af Mjølnerparken helt færdigt.

Gennem årene har kriminalitet, bandeproblemer og generel utryghed fyldt en del i Mjølnerparken.

Og efter flere års grundig forberedelse ligger det samlede koncept for en total fornyelse af Mjølnerparken klar - og det indebærer et handelsstrøg og attraktive penthouselejligheder.

quote Det kan være med til at nedbryde nogle af fordommene omkring Mjølnerparken som ghetto.

Müzeyyen Özcan, legepladspædagog

Nu skal projektet i udbud, og hvis alt går efter planerne, begynder arbejdet med en grundlæggende forvandling af Mjølnerparken allerede næste år:

- Den helt overordnede tanke er jo, at man skal fremtidssikre Mjølnerparken, at man skal sørge for, at det bliver et attraktivt sted at bo - også om tredive år, og at man kommer nogle ting til livs - heriblandt at få området af ghettolisten, siger Jess Kofoed Sørensen, som er administrerende direktør for KHS Arkitekter. 

Mjølnerparken skal brydes op med nye fortove og mere gadebelysning.
Mjølnerparken skal brydes op med nye fortove og mere gadebelysning.
Foto: KHS Arkitekter

Handelsstrøg i Mjølnerparken

Med præsentationen af skitserne for et 300 meter langt handelsstrøg i Mjølnerparken ligger hele konceptet endelig klart.

Handelstrøget strækker sig næsten hele vejen langs de røde blokke - fra Tagensvej til Mimersgade, og kommer til at bestå af supermarked, specialforretninger og caféer med udeservering.

- Det er meget spændende. Det kommer til at give mere i området, og det bliver en del af byen. Det kan også være med til at nedbryde nogle af fordommene omkring Mjølnerparken som ghetto, lyder det fra Müzeyyen Özcan, som er legepladspædagog på den bemandede legeplads langs Mjølnerparken. 

 
 
Foto: KHS Arkitekter

Og der er tale om store og omfattende ændringer af både bebyggelsen og området omkring. 

Mjølnerparken får flere nye veje med brostensbelagte fortove og gadebelysning. Det skal være med til at bryde området op, så bebyggelsen i højere grad bliver fire boligblokke på Nørrebro fremfor en massiv bebyggelse som i dag.

Tagetagerne af de eksisterende blokke bliver revet ned. Og de mange mindre taglejligheder med skrå vægge bliver erstattet af en lang række attraktive penthouselejligheder.

Hvis alt går efter planen begynder den omfattende renovering af bebyggelsen næste år og står færdig i løbet af år 2023. 

Efter fem års forberedelse ligger den nye, store og 800 millioner kroner dyre plan for Mjølnerparken endelig klar. Se beboernes reaktion her.
 
 
Foto: KHS Arkitekter

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik