Nørrebro er et af Europas sejeste hipster-kvarterer

De gode cykelmuligheder og de mange kaffebarer gør Nørrebro til det 12. smarteste sted i Europa.

København er en af Europas mest innovative byer.

Intet andet sted i verden er det bedre at cykle, lyder det blandt andet fra de internationale rejsebloggere Adam Goffmann og Emily Ray. 

De har i samarbejde med søgemaskinen Travel Supermarket lavet en top 23 over Europas mest cool bykvarterer, og her scorer Nørrebro en flot 12. plads. 

- Den prisvindende Superkilen - en offentlig park i hjertet af kvarteret - er fyldt med planter og genstande fra 60 forskellige lande, og den har også sin egen cykelbane, lyder det blandt andet i begrundelsen. 

Nørrebro scorer 9 af 10 på bloggernes særlige kreativitets-rangliste. 

Byerne får nemlig point i tre forskellige hipster-kategorier: Kultur, kreativitet og værdi. 

På den måde skulle det være muligt for bloggerne at se, hvilke steder der er befolket af ægte trendsættere, som det hedder. 

De har set på, hvor mange uafhængige kaffebarer, genbrugsbutikker, selvstændige cykelhandlere og kunstgallerier, som de forskellige europæiske byer kan tilbyde. 

Alle områder har fået strafpoint, hvis der har været for mange store kæder som eksempelvis Starbucks, McDonalds og 7-eleven. 

Det absolut mest smarte sted i Europa skulle eftersigende være Kreuzberg i Berlin. 

De mange historiske minder fra Anden Verdenskrig og den kolde krig giver gode point, og så lægger bloggerne vægt på, at der er en blomstrende musikscene. 

Se hele listen her


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik