Nørrebro-børn sætter barndommen på rap

Professionelle musikere har hele ugen holdt musikworkshop for børn og unge, som ellers bare ville have hængt ud på Blågårds Plads i deres vinterferie.

Unge drenge fra Blågårds Plads er hele ugen blevet coachet af professionelle musikere i at skrive personlige tekster om at bo på Nørrebro og sætte musik til. Det hele er foregået i Vinterpalads teltet, som er sat op på Blågårds Plads i anledning af vinterferien.

Projektet er et samarbejde mellem Støberiet på Blågårds Plads og organisationen Turning Tables mobile musik workshop.

-Der er en masse børn her fra Blågårds Plads, som ikke har noget sted at tage hen i vinterferien, Derfor valgte vi at flytte vores musik studie herhen i denne uge, siger musikinstruktør Åsmund Boye Kverneland fra Turning Tables.

Turning Tables, er en dansk organisation, som normalt arrangerer musikworkshops på asylcentre.

-Når man arbejder med at skrive sange og musik, så lærer man også at samarbejde og møde til tiden. Derudover oplever man, at det er i orden at lave fejl og prøve en gang til,siger Åsmund Boye Kverneland.

Den 11-årige Anas Mansinh er én af de drenge, som har været med hele ugen. Han har selv skrevet teksten til den sang, han skal optræde med til den koncert, som skal afrunde projektet. 

-Den handler om Nørrebro og jeg synes Nørrebro er sjov. Der er en masse aktiviteter her, siger Anas Mansinh.

Han ved godt, at der også ind i mellem er ballade i bydelen, men det har han ikke taget med i sin sangtekst.

-Jeg synes, det er dårligt, at der er ballade. Jeg synes det skal ændre sig og blive bedre, siger Anas Mansinh.

Ugens workshop slutter med en koncert i Vinterpaladsteltet fredag aften. Her skal de unge optræde med egne sange og sammen med blandt andre den danske reggaesanger Kaka.

Ifølge arrangørerne får de unge meget mere end oplevelsen med sig. De får en række redskaber, som de kan bruge i deres videre liv.

quote De lærer, at de kan!

Åsmund Boye Kverneland

-De lærer, at de kan. Det er noget, de kan tage med sig videre ind i uddannelsessystemet og på en fremtidig arbejdsplads. De ved, de har gjort det her, spillet en koncert og optrådt i fjernsynet. Det giver dem noget merværdi, som de kan tage med sig videre i livet, siger musikinstruktøren Åsmund Boye Kverneland. 

Selvom Anas Maninh glæder sig til aftenens optræden, så er han også lidt nervøs

-Der kommer jo mange mennesker og hører det, siger han og smiler ved tanken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik