Nørrebro-beboere frygter optrapning efter skuddrab

Initiativet "Vi ta'r gaderne tilbage" opfordrer beboere på Nørrebro til at møde op på Tagensvej i København.

Tirsdag aften var gaderne på Nørrebro igen badet i blå blink.

Politiet havde klokken 19.16 modtaget en anmeldelse fra en borger, der havde hørt skud.

Og da de nåede frem til Tagensvej, kunne de konstatere, at tre personer var blevet ramt af skud. Den ene af de skudramte var dræbt.

Episoden får beboerne på Nørrebro til at frygte, at den verserende bandekonflikt vil optrappes yderligere, og at flere vil blive dræbt. 

Det siger Nørrebro-beboer og initiativtageren til demonstrationerne "Vi ta'r gaderne tilbage", Terje Bech.

- Det vi ser nu, det virker som starten på en optrapning. Hvor man i starten af sommeren har haft mere diffuse skyderier, virker det nu meget mere målrettet med skyderier, hvor man skyder for at dræbe, siger han.

Han frygter en voldsspiral, hvor gårsdagens episode fører flere drab med sig.

- Det vi selvfølgelig også er nervøse for, det er, at når den ene part udsætter den anden part for det her, så skriger det nærmest efter gengældelse, siger han. 

Terje Bech opfordrer beboerne på Nørrebro til at stå sammen og mødes på Tagensvej 135 onsdag klokken 17.00, stedet hvor skudepisoden fandt sted.

Han tror ikke, at det vil forhindre fremtidige skyderier - det er politiets opgave - men han mener, at initiativet kan hjælpe de beboere på Nørrebro, der er vidner til de skræmmende skyderier.

- Det er vigtigt, at vi på Nørrebro står sammen med de beboere, der oplever utrygheden lige udenfor deres gadedør.

- Vi skal møde op og markere, at vi ikke vil findes os i det, de udsættes for, og for at give muligheden for at kunne tale hændelsen igennem. Vi skal have roen og trygheden tilbage i vores gader, siger han.

/ritzau 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik