Foto: Christian Spaulding - privat

Nødstedt tog fik passagerer til at gå på skinnerne

Op mod 1000 pendlere gik ud på skinnerne nær Klampenborg Station, da et tog gik i stå.

En række togpassagerer har torsdag morgen fået sig en noget usædvanlig tur på arbejdet.

Man må aldrig åbne dørene, medmindre der er tale om en særlig kritisk situation

Tony Bispeskov, DSB

Et tog standsede nemlig, hvilket fik masser af mennesker til at gå langs skinnerne nær Klampenborg Station. 

DSB oplyser, at det er nogle passagerer, som selv har åbnet dørene i toget, fordi det var gået i stå. Det er altså ikke normal procedure at slippe pendlerne løs, da det kan være yderst farligt at opholde sig på skinnerne. 

- Det er selvfølgelig bestemt ikke noget, vi anbefaler. Man må aldrig åbne dørene, medmindre der er tale om en særlig kritisk situation, hvor vores personale har givet tilladelsen. Vi blev heldigvis hurtigt opmærksomme på, at der var folk på sporet, så vi kunne instille al togtrafik i begge retninger, fortæller informationschef hos DSB Tony Bispeskov til TV 2 Lorry. 

Læs også Ny køreplan: Sådan kører S-toget under sporarbejde

Sagen er den, at toget fik et teknisk nedbrud klokken 08.16, hvor al strøm gik. Derfor kunne lokoføreren ikke kalde over højtaleren og fortælle, hvad der skete. 

Det har taget længere tid efter den her hændelse

Tony Bispeskov, DSB

Toget nåede at holde i cirka 25 minutter kun 200 meter fra Klampenborg Station, da nogle passagerer selv fandt på at åbne dørene. 

Herefter fulgte resten af de cirka 1000 passagerer trop. 

  Foto: Christian Spaulding - privat

- Under normale omstændigheder kører vi et andet tog op og kobler det på den standsede vogn. Så kan vi trække toget ind på stationen. Men det er ikke noget, man lige gør på 20 minutter, så det har åbenbart fået nogle mennesker ombord til at tage sagen i egen hånd, siger Tony Bispeskov til TV 2 Lorry. 

Netop folks vandring på banerne har medført ekstra forsinkelser hele formiddagen, påpeger han. 

- Det har taget længere tid efter den her hændelse. Det har betydet, at vi har måttet aflyse toge, og at nogle må køre med forsinkelser. Det svarer til en motorvej, hvor man lukker halvdelen af vejbanerne, siger informationschefen. 

Han oplyser, at togdriften burde være normaliseret omkring middagstid. Myldretidstrafikken torsdag eftermiddag skulle altså være uberørt.