Nødråb: Vi kan ikke komme af med bilen ved stationerne

Forfatter bag åbent brev til DSB og S-togskommunerne: Der mangler parkeringspladser

Hun vil rigtigt gerne gøre det, som mange politikere efterlyser - nemlig lade bilen stå ved nærmeste S-togsstation og så bruge toget, når hun skal ind til byen.

Men forfatteren Anne Hjælmsø, der bor i Ganløse i Egedal Kommune oplever gang på gang, at det er mere end almindeligt besværligt, når man skal parkere bilen - for der er mangel på P-pladser.

-Og det er mange stationer, der er problemer med. Jeg bruger forskellige - for eksempel Farum, Værløse, Hareskoven og Stenløse. Og det er det samme alle steder. Jeg skal typisk afsted ved ni-tiden om morgenen, og så er alle pladser optaget, siger Anne Hjælmsøe til TV 2 Lorry.

Hun påpeger også, at problemet ofte er så grelt, at mange bilister vælger at smide bilen i nærliggende villakvarterer - til stor gene for de mennesker, der bor der.

Hun har i Frederiksborg Amts Avis nu skrevet et åbent brev til DSB og S-togskommunerne om sagen - i håb om at få rejst debatten.

-Jeg er jo ikke engang selv fast pendler. Men andre, der skal afsted hver morgen, må have store problemer. Og hvis de gerne vil have, at vi skal fylde mindre på vejene, jamen så skal det da være tik at komme af med bilen, siger hun. og tilføjer:

-Jeg kan slet ikke forestille mig, hvor forfærdeligt det må være for folk, der forsøger at komme af med bilen lige i myldretiden.

Anne Hjælmsø fortæller, at hun har oplevet at komme for sent til møder inde i byen, fordi hun ved S-togsstationer skal bruge så lang tid på at finde en ledig parkeringspads, at hun ikke når det planlagte tog.

-Og når jeg så kommer ind til byen - ja så er der ledige P-pladser der, lyder det.

Se DSB's svar på kritikken i nedenstående klip fra nyhedsudsendelsen torsdag klokken 19.30.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik