29 procent af dem, der har bestilt bord på Taller i år er aldrig dukket op.

Nødråb fra restauranter: Gæsterne ser stort på afbud

29 procent af dem, der bestiller bord på succesrestauranten Taller dukker aldrig op

Forestil dig, at du skal holde fest. Rund fødselsdag. Du regner med 30 gæster, og har købt ind og dækket bord, så alt er klar. Men ti af dine gæster bliver bare væk - uden forklaring. Den situation står en lang række københavnske restauranter i, og nu har en af restauratørerne fået nok.

Det er Jacob Brink Lauridsen fra succesrestauranten Taller, der slog dørene op for et år siden. I aftes sad han endnu engang og kiggede på tomme borde til trods for, at der var ventet fuldt hus. Og i ren frustration gik han til tasterne og skrev et desperat nødråb på Facebook:

-Som aftenen skrider frem bliver køkkenet mere og mere utålmodigt, jeg kan se skuffelsen i deres øjne, hvor bliver gæsterne af ? 3 borde, i alt 9 gæster kommer ikke tiltrods for de selv har bekræftet deres booking efter denne er lavet. 9 gæster ud af 28!!! Er det fordi folk er ligeglade ? Ville de hellere spise på en anden restaurant ? Er de blevet syge ?, spørger han i sit opslag.

Til TV 2 Lorry oplyser Jacob Brink Lauridsen, at problemet gælder meget store dele af branchen.

-Og problemet er, at mens hotellerne kan kræve penge fra folk, der udebliver - og sikre sig, at de får dem, fordi de har folks kreditkortoplysninger, så må vi ikke. Det bør politikerne lave om. Selv når vi sender en regning til folk, der bare udebliver, ja så har folk ikke pligt til at betale den, og de ved de udmærket godt, forklarer han.

 

Jacob Brink Lauridsen: Vi kan ikke holde til det her på længere sigt

 

Taller er en forholdsvist ny restaurant med halvandet år på bagen.

-Men hvis det her fortsætter, så har vi ikke en restaurant om et år. For vi har ikke en kapitalfond i ryggen. Vi kan ikke holde til det på lang sigt, siger han.

Jacob Brink Lauridsen har fuld forståelse for, at man kan være nødt til at blive væk. Så skal man bare melde afbud.

-For på den måde kan jeg nå at ringe til andre, der står på venteliste. Groft sagt - så er det jo vigtigt for os at vide, hvor mange grise, der skal skydes, og hvor mange tallerkener, der skal fyldes, forklarer han.