Nødherberg i Avedøre Kirke lukker

Efter en uge må nødherberget i Avedøre Kirke lukke. De har givet ly til 20-25 hjemløse hver nat.

- Vi er kede af at måtte lukke, men det har ikke været muligt at finde et andet lokale til vores hjemløse, siger Charlotte Munch til TV 2 Lorry.

Dansk Folkeparti i Hvidovre havde ellers tilbudt, at de hjemløse kunne være i deres lokaler. Men de ligger på en skole og det er svært at få en kommunal tilladelse til at opholde sig i den slags lokaler, fortæller Charlotte Munch, der er den ene af initiativtagerne til nødherberget.

Nødherberget startede da Charlotte Munch og Maria Durhuus hørte om den hjemløse, Jakob, der døde på Købmagergade.

- Jeg tænkte: Det kan simpelthen ikke være rigtigt. Og så satte Maria og jeg et opslag på facebook - et døgn efter var vi i luften.

Charlotte Munch fortæller at de har været herberg for nogle af de mest udsatte hjemløse. Folk, der ikke engang har et par sko.

- En enkelt hjemløs, der ellers overnatter på volden i Hvidovre, kom onsdag ned til os. Han fik en seng her og et bad hos private. Og det at han blev så glad, at han græd af glæde har været det hele værd, siger Charlotte Munch, der har passet sit job ved siden af arbejdet på nødherberget, men ikke har set meget til familien.

- Vi vil gerne have et lokale hvor vi kan fortsætte. Hvor som helst. Der er brug for det, og jeg tror godt vi kan få nogle af vores frivillige med selv om det ikke bliver i Hvidovre, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik