Nøddeknækkeren går verden rundt: Flere millioner har set dronningens kostumer

Masser af internationale medier har vist klip fra årets juleballet i Tivoli.

"Danish Queen Designs Costumes for Nutcracker."

"Königlicher Nussknacker von Magrethe II"

"Magrethe II en intermittente du spectacle!"

Sådan har det lyt i internationale medier, der finder det ganske interessant, at Danmarks dronning er en del af holdet bag opsætningen af Tivoli-balletten Nøddeknækkeren, der første gang fik premiere i 2012. 

Både tyske, italienske, russiske, svenske, amerikanske og schweiziske medier har bragt nyheden, og sågar Kinas nationale tv-station og EuroNews har vist klip fra forestillingen. 

Også websiderne Yahoo og MSN har skrevet om balletten. 

Den store internationale opmærksomhed er man selvfølgelig glad for i forlystelsesparken, og man håber, at det vil få flere til at interesse sig for den danske hovedstad og ballet. 

- Opmærksomheden har helt sikkert også betydning for udbredelsen af ballet i Danmark, og så er det ikke hverdagskost, at en Dronning nejer i respekt for sit publikum og det er selvfølgelig blevet et særligt tv-moment mange vil huske.  Den store opmærksomhed fra de mange tv-stationer fra nord til syd, øst til vest håber vi vil inspirere flere turister til at besøge Danmark og Tivoli, udtaler Tivolis pressechef Torben Plank.  

Over 30.000 har foreløbigt sikret sig billet til Nøddeknækkeren i Koncertsalen, hvor sidste forestilling er den 30. december 2016.

Kort om Nøddeknækkeren

I opsætningen af Nøddeknækkeren danner Tivoli ramme om den unge Claras drømmeverden.

Efter en begivenhedsrig juleaften med besøg af bl.a. H.C. Andersen, balletmester August Bournonville og Tivolis direktør Bernhard Olsen, falder Clara i søvn.

Hun vågner i verdens bedste drømmeland: Tivoli. Gennem regn og rusk kommer hun frem til et snedækket Tivoli, som på magisk vis forvandler sig til en sommervarm eventyrhave, fuld af dans og musik anført af Tivoli-ikonerne Harlekin, Columbine og Pjerrot.
Se her, hvordan dronningen bliver præsenteret på tysk, fransk og engelsk. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik