Ninna Hedeager (Ø) holder tale i forbindelse med, at Enhedslisten København holder valgfestpå valgdagen under Kommunalvalget 2017 på Søpavillonen i København. Foto: Bax Lindhardt - Scanpix

Ninna Hedeager Olsen bliver teknik- og miljøborgmester

Ninna Hedeager Olsen overtager teknik- og miljøborgmesterposten efter Morten Kabell.

Efter en konstitueringsaftale mellem Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF, Radikale Venstre, Alternativet, Venstre og Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative er borgmesterposterne i København blevet fordelt. 

Frank Jensen fortsætter som Overborgmester, Enhedslisten beholder sine 11 mandater og Ninna Hedeager Olsen overtager teknik- og miljøborgmesterposten efter Morten Kabell. Aftenens aftale indebærer at Dansk Folkeparti mister deres borgmesterpost.

Læs også Frank Jensen: "Jeg er kisteglad"

Ninna Hedeager Olsen er meget tilfreds med nattens forhandlingsforløb, og at partiet stadig står stærkt i København:

-  Det er utroligt, at vi har konsolideret vores fordobling fra sidste valg. Vi fik 1760 flere stemmer end i 2013 og står fortsat som det næststørste parti i København. Det giver os en stærkere mulighed for at trække byen i en retning, hvor vi prioriterer samfundets mest udsatte, i stedet for afgiftsrabatter til erhvervslivet, siger hun i en pressemeddelelse.

Læs også Venstre får borgmesterpost i København

- Forandringspartierne står nu stærkere i byen. Københavnerne har givet en syngende lussing til Dansk Folkeparti og de andre borgerlige. København skal være en by, hvor der er plads til dem med de små indtægter og uanset hvor man kommer fra. Valgresultatet viser tydeligt at borgerne ønsker fællesskab og udvikling i stedet for snæversynet nationalisme, siger Ninna Hedeager Olsen.

-  Efter fire år med Enhedslisten på teknik- og miljøborgmesterposten er der flere cyklister end bilister i byens centrum, og hele 91 procent af københavnerne bruger andre transportmidler end biler. Vi er kun lige begyndt. Med dette valg har Enhedslisten sikret vores plads i forsædet, når det handler om grønne områder, billige boliger og miljøvenlige trafik. Jeg ser frem til at stå i spidsen for en grønnere og mere socialt retfærdig by.

Læs også Alternativets spidskandidat bliver kultur- og fritidsborgmester