For niende gang: Visitationszone forlænges i opgør med bander

Siden sommer har der været visitationszone i København, som giver politiet ret til at kropsvisitere folk.

00:42

Sådan så det ud den 9. november, da en person med relation til bandemiljøet blev skudt og dræbt i Mjølnerparken. FOTO: Alarm112.dk / TV 2 Lorry Video: alarm112danmark.dk / Tv 2 Lorry

Københavns Politi har torsdag valgt at forlænge visitationszonen i hovedstaden, der ellers udløb torsdag ved middag, frem til 21. december.

Formålet med forlængelsen af visitationszonen er at skabe tryghed for borgerne i området ved blandt andet at sikre, at personer ikke bærer eller besidder våben.

Københavns Politi

Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Det er niende gang, at politiet har valgt at forlænge zonen. Baggrunden skal findes i den verserende bandekonflikt i byen.

København har hen over sommeren og i efteråret være plaget af en lang række skyderier, der tilsyneladende har rod i bandemiljøet. Indtil videre har konflikten kostet tre mennesker livet. 

- Formålet med forlængelsen af visitationszonen er at skabe tryghed for borgerne i området ved blandt andet at sikre, at personer ikke bærer eller besidder våben, skriver politiet.

En visitationszone giver politiet ret til at kropsvisitere alle, der færdes i zonen, uden at der er en konkret mistanke mod dem. Det gælder også ransagning af biler.

Læs også Seks mænd med relation til bande er fængslet i isolation

Samtidig har politidirektøren for Københavns Vestegns Politi også besluttet at forlænge visitationszonen i dele af Herlev, Ballerup, Rødovre og Gladsaxe kommuner gældende fra i dag torsdag den 7. december kl. 23 frem til torsdag den 21. december 2017 kl. 23.

Aktuelt har Københavns Vestegns Politi lukket tre rockerklubhuse i Hvidovre, Rødovre og Brøndby samt givet banderelaterede personer zoneforbud mod at opholde sig i Værebroparken.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret