Niels Brock har nøglen til succes: Åbner endnu et gymnasium

Imens ansøgertallet på HHX-skoler på landsplan står stille, har Niels Brock fundet nøglen til succes og åbner ny skole med plads til 400 elever.

Foto: Niels Knuth Winterfeldt / TV 2 Lorry

Selvom ansøgertallet på landets HHX-gymnasier ikke har rykket sig i mange år, er der én bestemt skole i København, som dette år har slået alle rekorder. 

Med hele 41 nye 1.g klasser kunne HHX-uddannelsen Niels Brock ved studiestart i år melde om et markant rekordoptag. 

Og den kæmpe efterspørgsel har nu fået Niels Brock til at åbne dørene til endnu et gymnasie på Nørre Voldgade i København med plads til 400 elever. 

Læs også Gymnasieelever udlever iværksætterdrøm med tarteletter

I alt er der efter sommerferien startet 1.149 elever på Niels Brocks gymnasier, og eleverne kommer langvejs fra, for at få en plads i klasselokalerne. 

- I øjeblikket har vi elever, der pendler hele vejen fra Slagelse, Frederikssund, Helsingør, Næstved og Nykøbing Sjælland, siger Anya Eskildsen, der er administrerende direktør på Niels Brock. 

00:48 Luk video

De studerende vil have fag, de kan bruge til noget

Skolen på Nørre Voldgade vil fra dette forår tilbyde den helt nye studieretning 'forretningsforståelse og it', som er direkte målrettet fremtidens teknologi og digitalisering. 

For ifølge rektoren på den nye skole, er evnen til at kunne følge udviklingen i samfundet, nøglen til skolens store succes. 

- Jeg tror bestemt det handler om de fag, vi tilbyder. Vi tilbyder jo en handelsgymnasial uddannelse, hvor de fag, vi har relaterer sig til det samfund, vi lever i. Og det tror jeg på er rigtig godt for de unge mennesker, fordi de kan se, at de kan bruge det til noget. Både nu og i forhold til videregående uddannelser, siger Dorthe Heide, rektor på Niels Brock Nørre Voldgade. 

På grund af rekordstor efterspørgsel i 2018, har Niels Brock åbnet sit fjerde gymnasium i København. Foto: Niels Knuth Winterfeldt / TV 2 Lorry

For at sikre de studerende en oplevelse af, at deres fag er relevante for fremtiden, har Niels Brock gennem flere år haft fokus på et tæt samspil med  det danske erhvervsliv.

- Vi samarbejder med både små og store virksomheder, og vi inddrager dem rigtig meget i de projekter, vi laver på skolen. Ofte er det sådan, at der er en virksomhed, der sætter en case, som vi så får eleverne til at løse og dermed giver virksomheden inspiration, siger Dorthe Heide. 

Ifølge rektor Dorthe Heide er det ultimative mål at gøre det nye Niels Brock til det førende gymnasium i Danmark inden for fremtidens teknologier. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik