Niels Bohr Bygningen til Universitet yderligere forsinket

Det milliardedyre prestigebyggeri er blevet yderligere forsinket. Men det har KU ikke fået noget at vide om.

Så vidt Københavns Universitet (KU) er orienteret, kan Niels Bohr Bygningen og dens topmoderne faciliteter til forskning og uddannelse tages i brug i begyndelsen af 2019.

For den seneste oplyste tidsplan fra Bygningsstyrelsen til universitetet siger, at det skandaleramte byggeri forventesat kunne tages i brug primo 2019. Men sandheden er en anden, skriver Politiken Søndag.

Yderligere 8 måneder forsinket

Ifølge avisens oplysninger er Bygningsstyrelsens tidsplan blevet ændret, så byggeriet nu ventes overdraget til KU ’i 2019’ – altså hele kalenderåret. Dermed er der reelt tale om en yderligere forsinkelse på op til 8 måneder.
Hvis denne opdaterede tidsplan holder, bliver byggeriet færdigt tre år senere end forudsat ved den politiske godkendelse af projektet i 2013.

quote - Denne yderligere forsinkelse er ikke en oplysning, vi har fået selv

Jesper Olesen, universitetsdirektør, KU

- Denne yderligere forsinkelse er ikke en oplysning, vi har fået selv. Men når det nu åbenbart er forsinket mere end hidtil oplyst, så vil det give os yderligere omkostninger«, siger KU’s universitetsdirektør, Jesper Olesen.

Han finder det utilfredsstillende, at universitetet, der skal leje sig ind i det nye laboratoriebyggeri, forholdes den opdaterede tidsplan fra Bygningsstyrelsen, der er bygherre og ejendomsadministrator. Uvidenheden begrænser KU’s muligheder for at afbøde konsekvenserne for forskningen og undervisningen på det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, forklarer han. 

Universitetet har været bekymret

Universitetsdirektøren kan dog ikke siges at være chokeret over den forøgede forsinkelse. KU "har været bekymret for, om tidsplanen ville holde, når vi kiggede på aktiviteterne på byggepladsen.

Alligevel gør det ondt:

- Vi har jo haft omkostninger allerede med aktiviteter, som vi ikke kunne sætte i gang. Det er forskning, som ikke er foregået over en årrække, og som trækker yderligere ud. Og det belaster vore forskningsgrupper, som skal flytte to gange, fordi vi jo er nødt til at finde midlertidige placeringer til dem. Også det går ud over aktiviteten, siger han til Politiken Søndag.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik