Nicki Bille fyres af Lyngby efter anholdelse

Fodboldspilleren Nicki Bille er fortid i Lyngby Boldklub, skriver klubben på sin hjemmeside. Det sker efter Bille mandag blev anholdt i København.

Nicki Bille er fortid i Lyngby Boldklub, efter han mandag blev anholdt i centrum af København. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Mandag blev en skæbnesdag for fodboldspilleren Nicki Bille, der for blot tre måneder siden kom til 1. divisionsklubben Lyngby Boldklub.

Grænsen er langt overskredet - og det får naturligvis en konsekvens.

Lyndby Boldklub

I løbet af mandagen har der floreret rygter om, at fodboldspilleren blev anholdt af Københavns Politi i Indre By, og den påstand bliver nu bekræftet af fodboldklubben selv.

"Lyngby Boldklub har her til eftermiddag fået kendskab til, at Nicki Bille er blevet anholdt af Københavns Politi", starter boldklubben i en officiel udmelding i det, de kalder "Nicki Bille-sagen".

Ifølge klubben skal fodboldspilleren, der tidligere har spillet for en række udenlandske klubber, have udvist truende adfærd i centrum af København. Et forhold som politiet sidenhen har sigtet ham for.

Læs også Politibetjent: Nicki Bille var som en tikkende bombe

- Så trak den ene en pistol og holdt den op i hovedet på den anden

Den truende adfærd skete ifølge TV 2 Lorrys oplysninger omkring ettiden i krydset mellem Larsbjørnsstræde og Fiolstræde.

- Der kommer en mand cyklende hen ad gaden, hvor der så står nogen midt i det hele og spærrer den, siger et øjenvidne, der selv bor i området, til TV 2 Lorry.

- De blev uenige om noget, og så trak den ene en pistol op og holdt den op i hovedet på den anden, siger vidnet.

Vidnet forklarer videre til TV 2 Lorry, at der gik kort tid, før det vrimlede med betjente.

Siden har Københavns Politi bekræftet hændelsen og desuden oplyst, at der er blevet fundet en luftpistol under en bil.

Politiet vil dog endnu ikke bekræfte, at pistolen er den, som der blev anvendt ved hændelsen.

Lyngby Boldklub vil ophæve kontrakt

Selvom det præcise hændelsesforløb endnu ikke er klarlagt, har Lyngby Boldklub valgt at trække spillertrøjen af den tidligere landsholdsspiller allerede mandag aften.

Læs også Medie afslører: Der er ikke udbetalt løn i Lyngby Boldklub

- Lyngby Boldklub og staben omkring klubbens førstehold har kæmpet hårdt for at hjælpe Nicki Bille tilbage i både fysisk og mental form. Lyngby Boldklub gav Nicki Bille en chance til. Alle har ret til en mulighed mere, men desværre greb han den ikke, udtaler klubben, der samtidig konstaterer, at Bille har forbrudt sig mod både "værdier, etik og morial i en sådan grad, at det er uforeneligt med at repræsentere Lyngby Boldklub".

- Grænsen er langt overskredet - og det får naturligvis en konsekvens. Lyngby Boldklub vil derfor hurtigst muligt tage initiativ til at mødes med Nicki Bille og hans agent med henblik på at ophæve aftalen, skriver klubben på sin hjemmeside.

Den seneste i en række møgsager

Det er langt fra første gang, Nicki Bille er i politiets søgelys. 

For blot tre måneder siden indgik Lyngby Boldklub en etårig kontrakt med spilleren, der har repræsenteret mange klubber både i Danmark og i udlandet.

Ansættelsen skete, efter at 30-årige Nicki Bille i sommer var blevet dømt for at have begået vold mod en kvinde. 

For fire et halvt år siden modsatte angriberen sig en anholdelse og bed en politibetjent. Det kostede dengang Nicki Bille en betinget fængselsstraf.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret