Nets: Misbrug kan være sket hos os i Se og Hør-sag

Nets kan konstatere mistænksomme adfærdsmønstre hos dem i forbindelse med Se og Hør-sagen.

Nets konstaterer i pressemeddelelse, at der er adfærdsmønstre hos selskabet, som underbygger, at der kan være sket et misbrug i forbindelse med Se og Hør-sagen.

Firmaet har allerede igangsat en omfattende undersøgelse af sagen. Men selvom undersøgelsen ikke er færdiggjort endnu, kan Nets allerede konstatere mistænksomme adfærdsmønstre.

Nets har videregivet oplysningerne til myndigheder og politiet.

- Vi er chokerede over, at der er sket et sådant misbrug af fortrolige kreditkortinformationer. Det må ikke ske. Vores undersøgelse tyder på, at det er en kriminel handling foretaget af en betroet medarbejder hos IBM, fastslår Susanne Brønnum, landechef for Nets, i pressemeddelelsen.

Nu forstærker Nets derfor deres kontrolfunktioner, som skal sikre, at medarbejdere, der har adgang til fortrolige data, ikke misbruger denne adgang.

Firmaet vil gennemgå og vurdere sikkerheden af eksisterende adgange til kortdata. Et af kontrolsystemerne, som vil blive gået igennem, er overvågningen af de såkaldte logs, som registrerer, hvem der kigger på hvad og hvornår.

Det skal sikre, at mistænkelig adfærd hos medarbejdere, der har adgang til fortrolige data, bliver rapporteret og undersøgt.

- Indtil denne gennemgang har fundet sted, skærper vi sikkerhedskontrollen ved, at eksterne revisorer gennemfører yderligere stikprøvekontroller af adgange og logs, forklarer Susanne Brønnum.

Men, der er stadig en række medarbejdere, som har funktioner, der kræver, at de har adgang til systemerne, som indeholder kortdata og transaktionsdata. De medarbejdere har tavshedspligt og er sikkerhedstjekkede.

- Det er ikke muligt fuldstændigt at sikre sig mod personer, som misbruger deres betroede stilling med kriminelle formål for øje. Men vi har iværksat en gennemgribende revision af vores kontrolfunktioner for at sikre, at vi bedre kan fange den type af misbrug, vi har mistanke om her, siger Susanne Brønnum.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik