Netpædagoger får bedre eksamen

De seneste to år har tallene på eksamensbeviset fra Pædagoguddannelsen Nordsjælland været højest hos de elever, der har taget uddannelsen via nettet i stedet for via normal skolegang. Gennemsnittet fra de afsluttende eksaminer i 2009 og 2010 har været 8,6 på den ordinære uddannelse mod 9,1 på netuddannelsen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I 2000, da netuddannelsen blev lanceret, var der skepis til formen, men siden er 750 pædagoger blevet udklækket via nettet på Professionshøjskolen UCC, heraf har de 600 taget uddannelsen i Nordsjælland.
Joel Jessen er netstuderende i Hillerød og bliver færdig til februar næste år. Han er 39 år og begyndte på uddannelsen, fordi han har børn og ikke har tid til at tage en almindelig uddannelse, hvor han skal i skole hver dag.
- Gennem hele forløbet har vores karakterer været væsentligt højere end de øvrige pædagogstuderendes. Vi har været meget motiverede, og jeg tror, det er fordi mange af os har livserfaring og ved, hvad vi vil, fortæller han til Frederiksborg Amts Avis.
De studerende på netuddannelsen bruger 80 procent af deres tid på nettet og 20 procent på skolen i form af weekendseminarer. Praktikperioderne er præcis de samme som på den ordinære uddannelse. Man kan både tage en almindelig pædagoguddannelse på tre et halvt år eller en merituddannelse på tre år via nettet - studieordningen er den samme som på den normale uddannelse.
Uddannelsesleder Anne Kirstine Nielsen fra Pædagoguddannelsen Nordsjælland har to forklaringer på, at de netstuderende får højere gennemsnit til eksamen.
- 80 procent af de netstuderende er meritstuderende, hvilket vil sige, at de har mindst fem års erfaring med pædagogisk arbejde. Det er altså erfarne mennesker. De er typisk ansat i en institution, samtidig med at de studerer, og de kan altså med det samme koble undervisningens teori til en praktisk hverdag. Samtidig gør selve netformen, at de studerende skal skrive og formulere sig dagligt, når de kommunikerer med undervisere og medstuderende. De studerende på nettet bliver dygtige til at formulere sig og formidle deres budskaber, forklarer hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

svømmehaller collage

Se listen - her er skandale-svømmehallerne

Lynetteholm kystlandskab

Lynetteholm ændrer karakter: Her er de nye planer for det enorme projekt

Stevns Station

141 år gammel togstation skal flyttes

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere