Nepotisme i 60 københavnske institutioner

Undersøgelse viser, at familiemedlemmer har ansat hinanden ulovligt i 50 og 60 københavnske daginstitutioner.

En række ansatte i københavnske daginstitutioner skal i den kommende tid skifte arbejdsplads, efter kommunen har sat sig for at gøre noget ved familiemedlemmer, der ansætter hinanden.

Læs også: Nepotisme i daginstitution

Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning er ved at undersøge omfanget af nepotisme i byens mere end 600 institutioner og skoler.

En intern opgørelse af omfanget viser på nuværende tidspunkt omkring 50-60 tilfælde af familiære relationer.

Muligt at omplacere medarbejdere

- Med de nye informationer i hånden bliver det muligt at omplacere medarbejdere, hvor det er nødvendigt. Der er heldigvis meget langt mellem de grove sager, siger børne- og ungdomsborgmester Anne Vang (S) i en pressemeddelelse.

Nye retningslinjer i Børne- og Ungdomsforvaltningen præciserer, at en leder ikke må ansætte ægtefæller, kærester, registrerede partnere, egne børn, bonusbørn, familiemedlemmers børn eller egne søskende.

Forvaltningsloven giver ikke mulighed for at forbyde, at familiemedlemmer arbejder samme sted, og det er heller ikke intentionen, siger Anne Vang.

Omplacering færdig ved årsskiftet

- Familiære relationer er et problem, når de betyder, at enkelte ansatte begunstiges til fordel for andre, og her er det afgørende for mig, at der er klare retningslinjer, siger Anne Vang.

Hun regner med, at processen med at omplacere konkrete medarbejdere vil være afsluttet omkring årsskiftet.

Kommunen startede en undersøgelse af forholdene på området, efter en række grove tilfælde af nepotisme blev beskrevet i Berlingske. Blandt andet en sag fra Valby, hvor to kvindelige institutionsledere ansatte deres egne sønner i institutionen, uden at stillingerne blev slået op forinden. Samtidig var den ene leders mand ansat med en usædvanlig høj løn.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik