Nej til hjælp til pressede hussælgere

En del af regningen for den bristede boligboble kan ende med at skulle betales af os alle sammen, uanset om vi bor i hus, til leje eller i andelsbolig.

I Hillerød risikerer en pensionist med huset til salg tvangsauktion, fordi han har mere gæld i huset, end det kan sælges til. En del af gælden er indefrosne ejendomsskatter hos Hillerød Kommune, og derfor beder han nu kommunen om at se bort fra det tinglyste lån, så huset på den måde kan sælges. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Spørgsmålet er, om vi kan se gennem fingre med gælden. Om man både kan lade være med at betale fra starten af, og så få gælden slettet. Men det har vi sagt nej til, siger Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød Kommune.

Det er næppe sidste gang, kommunen vil få sådan en henvendelse, forudser en lokal boligadvokat, som også mener, at kommunerne kan være nødt til at opgive deres krav i pensionisternes huse.

- Jeg tror kommunerne vil få flere af de her forespørgsler, og det kan også være, at de på et tidspunkt vil være nødt til at gå med til det, siger boligadvokat Morten Kaas Vinther fra Advodan i Hillerød til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

stigfrivilligrødekors

playStig giver julehjælp: Rørende at se glædestårerne vælte ud af øjnene på dem

nathalie voral og nino

playNathalie frygter afslag på julehjælp: ”Så skal vi nok leve af pasta de næste par måneder"

20171204-151030-A-1920x1281we

playOverblik: Sådan kan du donere til julehjælp - rekordmange har søgt

fødeafdeling region hovedstaden

Coronakrisens babyboom er aflyst for nu - eksperter forklarer hvorfor

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere