Nej til bander i Værebroparken

Beboerne i Værebroparken er trætte af at føle sig utrygge. De vil have banderne ud af boligområderne.

Den verserende bandekonflikt har skabt stor utryghed i Værebroparken i Gladsaxe. Nu vil beboerne i området markere deres utilfredshed. Søndag aften er der derfor inviteret til demonstration under overskriften "Nej til bander i boligområderne".

Leon Friis Jørgensen, der er formand for afdelingsbestyrelsen, forklarer, at demonstrationen skal vise omverdenen, at beboerne ikke længere vil bo midt i en bandekonflikt.

- Nu vil beboerne herude ikke længere have de her bandeopgør i boligområder. Det foregår også i andre bydele i Storkøbenhavn. Og vi mener simpelthen, at vi har pligt til at stille os op og sige nej tak, siger Leon Friis Jørgensen til DR København.

- Det er beboerne, der bestemmer her i Værebroparken, og ikke andre, tilføjer han.

Værebroparken har flere gange de seneste måneder været ramt af skudepisoder. Onsdag d. 1. maj blev der skudt med en automatisk maskinpistol, der affyrede omkring 20 skud. Skyderiet fandt sted om eftermiddagen foran Værebro Center, mens handlende var på vej ind og ud af centret. Ingen blev ramt.

Beboernes demonstration mod banderne får opbakning af Gladsaxes borgmester.

- Vi skal demonstrere med beboerne i Værebroparken. Vi synes, at det er fuldstændig uacceptabelt, at man skyder i vores gader, siger Karin Søjberg (S) til DR København.

Demonstrationen finder sted søndag aften kl. 18.30.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik