Nedslidt hospital i Herlev bekymrer direktøren

Der skal en grundig makeover til på det gamle Herlev Hospital, før den nye akutafdeling står klar. Sådan lyder det fra hospitalsdirektør Klaus Lunding.

Med 40 år på bagen er Herlev Hospital efterhånden ved at nå renoveringsalderen.

Fænomenet kendes fra mange andre ældre, danske hospitaler, der alle trænger til en kærlig hånd både inde og ude.

- Det presser sig på på mange områder lige fra ventilation, installationer og faldstammer til brandsikring, siger hospitalsdirektør Klaus Lunding til Ritzau.

Videre fortæller han, at det ikke nødvendigvis er patienterne, som ser manglerne i første omgang, selv om der blandt andet er hårdt brug for nye installationer.

- Men venter man på en operation og ligger og kikker op på de mange pletter på lofterne efter utallige vandskader gennem årene og det nedslidte gulv, tænker nogle patienter forståeligt nok, om vi egentlig har helt styr på resten, siger han.

Ifølge hospitalsdirektøren bliver kontrasten dog for alvor understreget, når der om få år, klos op og ned af det gamle hospital, opføres en ny, flot akutmodtagelse og en ny mor-barn afdeling.

- Jeg ser en fare i, at vi i den ene ende af matriklen får et spritnyt sygehus indrettet efter alle kunstens regler og samtidig i den anden ende stadig har et nedslidt sygehus, som i den grad trænger til renovering, siger Klaus Lunding.

Ifølge beregninger skal Herlev Hospital alene bruge 1,6-1,8 millarder kroner for at udføre de nødvendige renoveringer indenfor de næset fire til fem år.

 - Når folk får et nyt køkken eller har bygget til, så ser alle jo lige pludselig, hvor meget resten faktisk trænger til en overhaling, siger han.

Ifølge sygehusdirektøren er der brug for, at sygehuset kommer ud af en dårlig spiral, hvor det ofte ender med at bruge forholdsmæssigt mange penge på at udbedre helt akutte skader.

- Der er brug for, også længe inden nybyggeriet står klart, at løbe hele det gamle hospital igennem og få sat det i stand. Når først det nye står der, bliver de store forskelle vanskelige at forklare både over for patienter og personale, siger han.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik