Nedskæringer rammer demente

Dårlig mad og ingen tid til pleje. Med de nye besparelser, regeringen har bebudet, vil det ikke kunne undgås at forringe livet for demente.

Med nye besparelser på ældreområdet ser det sort ud for de ældre især de mange demente borgere, som har brug for ekstra pleje.

Sådan lyder det fra flere kommuner, som Avisen.dk har talt med.

Blandt andet i Odense og Aarhus, men også i Københavns Kommune kan man ikke se, hvordan de skal kunne spare på et område, der vokser hele tiden.

- Det nytter ikke at spare, hvis der samtidig kommer flere og flere demente, siger Karin Storgaard (DF) fra Sundhed- og Omsorgsudvalget i Københavns kommune til Avisen.dk.

FOA og Dansk Sygeplejeråd bekymret

Også hos FOA og Dansk Sygeplejeråd er der bekymring for, at det bliver de demente borgere, der kommer til betale prisen, når der skal skæres i kommunernes budgetter.

Dans Sygeplejeråd bakkes op af FOA, der får mange klager fra de pressede ansatte på landets plejecentre.

I regeringens udspil forklarer man, at 1,9 milliard af besparelsen på 2,4 milliarder vil komme tilbage til kommunerne igen. Her nævnes konkret, at nogle af penge skal gå til de demente på landets plejecentre. Det vil både Alzheimerforeningen og Ældresagen holde politikerne fast på.

Ældresagen kan ikke acceptere forholdene, som de er i dag, og de peger på at bemandingen er det helt store problem.

Hos Alzheimerforeningen vil man også insistere på, at politikerne gør en ekstra indsat for de demente.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik