Nedrivning af handelsskole i Køge sat i gang

De første håndværkere har onsdag morgen indtaget den gamle handelsskole på Pedersvej i Køge. De skal i gang med nedrivning af den tre etagers skole, og nedrivningen er i følge kommunen lovlig i forhold til både lokalplaner for området og kommuneplan, skriver DAGBLADET Køge.

Tvivlen skyldes, at en parkeringsplads på Pedersvej strider direkte mod lokalplaner og kommuneplan, som i klare vendinger udpeger området omkring handelsskolen til brug for offentlig undervisning og fritidsformål.
Nu deler Køge Kommune sagen i to dele, og i notatet fokuserer forvaltningen på, at selve nedrivningen af bygningen er lovlig.

- Man skal skelne mellem nedrivning og ny anvendelse. I planlovsmæssig henseende betragtes nedrivning af en bygning ikke som en ændret anvendelse. En ændret anvendelse foreligger først, hvis den pågældende ejendom eller bygning tages i brug til andre formål end det, den hidtil har været brugt til, siger jurist i Køge Kommune, Bjarke Thestrup Hansen.

Af notatet fremgår det ligeledes, at selve nedrivningen heller ikke behøver udløse nabohøring, da der ikke er tale om væsentlig ændring i det bestående miljø eller en bevaringsværdig bygning.

Ifølge planchef i Køge Kommune, Peter Tuxen, vil det tage en del uger, før bygningen er tømt, sikret og jævnet med jorden, og i den periode vil forvaltningen arbejde med næste skridt frem mod en parkeringsplads på Pedersvej.

For politikerne regner fortsat med, at der i kølvandet på den besluttede parkeringsstrategi så hurtigt som muligt etableres midlertidig parkering på Pedersvej-grunden, selvom arbejdet med en lokalplan for et kommende parkeringsanlæg i to etager eller et parkeringshus på grunden endnu ikke er sat i gang.

- Der er ingen, der har lagt skjul på, at det her område skal bruges til parkering, og nu overvejer vi på baggrund af den megen fokus på sagen, hvordan den videre proces skal være, siger planchef Peter Tuxen.

Lovligheden beskrives i et notat, som juridisk afdeling på Køge Rådhus i går tirsdag udarbejdede og sendte til politikerne i byrådet på baggrund af omtalen af sagen i medierne. Her er der sat spørgsmålstegn ved lovligheden af at rive bygningen ned og og omdanne arealet til parkeringsplads uden at udarbejde en ny lokalplan.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik