Nedgang udsætter Junckers-salg

Gulvproducenten Junckers Industrier i Køge ser ud til at forblive på kapitalfonden Axcels hænder et stykke tid endnu. Det skriver DAGBLADET Køge.

Et salg til en mere permanent ejer lå ellers i kortene i løbet af i år, men en kraftig nedgang i antallet af nye byggeprojekter på en række af Junckers' vigtige markeder har resulteret i et skidt halvårsregnskab og ser nu også ud til at udskyde et salg med mindst et år.
- Målet var klart at blive solgt i løbet af 2008, men man ønsker jo kun at sælge, hvis man kan få en ordentlig pris, siger den afgående administrerende direktør, Lars Hermansen.
Han understreger dog, at det er helt op til Axcel, hvad der skal ske, og at det stadig er målet at sælge virksomheden.
Lars Hermansen overlader ansvaret for virksomheden til Carsten Chabert fra på mandag, og han forklarer, at underskuddet på 15,3 millioner kroner i første halvår naturligvis ikke kommer bag på virksomheden.
- Allerede sidste efterår kunne vi mærke en ordrenedgang, og i foråret gik det stærkt. Vi er ekstra hårdt ramt, fordi vi i den grad lever af nybyggeri og projektsalg, og resultatet har været, at vi har arbejdet intensivt på at reducere omkostningerne siden, forklarer han om lavkonjukturen i byggebranchen, som ikke mindst har ramt de lande, hvor Junckers traditionelt har sine større markeder - blandt andet Danmark, Spanien og USA.
Reduktionen i omkostningerne kan blandt andet ses på antallet af medarbejdere. Der er i dag omkring 460 tilbage, og det er 100 færre end for et år siden.
Den afgående direktør forventer dog, at nedturen er stoppet nu, men han tør ikke spå om, hvornår man kan knække kurven.
- Jeg regner med, at det flader ud nu, da ordrebeholdningen har været stabil over de sidste 4-5 måneder, siger Lars Hermansen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik