Naturstyrelsen: Lad sælerne ligge!

Mange tror fejlagtigt, at sælunger er forladt, når de ligger på stranden. Det er som regel ikke tilfældet, derfor opfordrer Naturstyrelsen nu strandgæster til at lade sælungerne ligge i fred.

- Problemet er, at de har blød pels og store våde øjne, det appellerer jo til de fleste, og så vil folk gerne hjælpe en sælunge, hvis de tror, den er blevet forladt, siger vildkonsulent i Naturstyrelsen Niels Worm til TV 2 Lorry.

Ungen venter på moren

Ungerne ligger ofte og venter på moderen, når hun er ude at jage fisk, så hun kan producere mælk til sælungen, som i øjeblikket vokser hurtigt, og har brug for meget næring. Sælunger, der ligger på stranden, skal man absolut lade være, forklarer Niels Worm.

Man skal ikke begynde at sætte skilte op ved ungen, og man skal ikke våge over den, for så tør moren ikke nærme sig, og så bliver båndet til ungen kappet over, og i sidste ende må Naturstyrelsen rykke ud og aflive ungen, hvis ikke moren vil kendes ved den.

Sælbestanden er sund, derfor har man fra Naturstyrelsens side besluttet, at man ikke tager sælunger i pleje.

Mere skade end gavn

-Vi har set eksempler på at folk tager dem med hjem og lægger dem i badekarret eller i svømmebassinet, og her gør man mere skade end gavn, forklarer Niels Worm.

Hvis man ser en sælunge ligge alene, må man godt lige registrerer, om den også ligger på nøjagtigt samme sted et døgn efter.

- Hvis det er tilfældet, så må man meget gerne ringe til Naturstyrelsen, vi vil gerne høre, hvis man har set en unge, som ligger alene, og har gjort det i mindst et døgn, så rykker vi ud og vurderer, hvad der skal ske, siger Niels Worm, og understeger, at man ikke skal tage sælungen med hjem.

Problematikken er fuldstændig den samme, som vi ser i foråret med hjortekid og harekillinger, dem skal man heller ikke røre ved, for så kan moderen ikke genkende sine unger, fortæller Niels Worm til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik