Naturstyrelsen: Det må du ikke have med til Puttefesten i Dyrehaven

Fredag aften er der kæmpe gymnasiefest i Dyrehaven. Naturstyrelsen fortæller, hvad man ikke må, når man indfinder sig til festen.

Når det i aften går løs med den årlige puttefest, hvor op mod 10.000 gymnasieelever ventes at troppe op i Dyrehaven, står Naturstyrelsens folk klar til at tage imod de mange feststemte mennesker.

Puttefesten er en introfest for de nye 1.G’ere, og det plejer at gå vildt for sig i de naturskønne omgivelser i Ulvedalene.

- Vi forventer ’business as usual’. Vi har et solidt set-up, der er med til, at festen i aften kan blive afviklet på en god måde for de unge mennesker. Nordsjællands Politi er tilstede med en indsatsleder, Røde Kors er her, og så er der sat ekstra ambulancer ind fra Beredskabet i tilfælde af, at der bliver brug for dem, siger skovfoged Steen Bjarke Hansen.

Men der er også regler, som Naturstyrelsen forsøger at minde de festglade elever om.

Herunder kan du se den huskeseddel, der er blevet sendt ud til uddannelsesstederne. Den handler om, hvad man må og ikke må, når man opholder sig i naturen.

 
 

Det er især den høje musik, der kan genere både dyr og andre personer, der befinder sig i naturen, mens bål og grill ikke normalt udgør de store problemer.

Musik hører ikke til i naturen

- Det er udfordrende, når der er samlet op mod 10.000 gymnasieelever på ét sted, men når man går i naturen, skal det altså være en naturoplevelse. Hvis man vil høre høj musik til en fest, så må man tage til en festivalplads. Det er det, jeg og mine kollegaer, går rundt og fortæller dem, siger Steen Bjarke Hansen.

Normalt møder de forståelse fra de unge. Og så ender det med, at skovfogeden passer på tingene, indtil festen er overstået.

- Vi prøver især at undgå de der store anlæg, der kan konkurrere med Orange Scene, for hvis der er musik, så er det svært at lukke ned for festen.

Puttefesten slutter som regel, når mørket falder på, men Steen Bjarke Hansen ved af erfaring, at det tager længere tid at stoppe festen, når musikken spiller.

"Det bliver bragende mørkt"

- Hvis det fortsætter som det, jeg kalder ”headbanger-fest” ud i mørket, så er vores voksenindsats alvorligt hæmmet, for man kan ikke se noget, da der er bragende mørkt derude. Og så tiltrækker det også andre typer, som får frit spil til at stjæle computere, telefoner og alt mulig andet, siger Steen Bjarke Hansen

- Det vil vi gerne forhindre, og det er sådan set lykkedes de forgående år, hvor vi har haft held til at bringe kriminaliteten ned. De unge er jo flinke og rare og forstår det også godt, i hvert fald inden de får for meget inden for vesten, siger skovfogeden med et grin.

Og så er der lige det med oprydningen dagen efter, men det tager Steen Bjarke Hansen ikke så tungt.

- Selvfølgelig kan det være frustrerende at kigge på bunker af skrald i naturen, men det er nu ikke så stort et problem. Der kommer også nogle unge og hjælper til lørdag morgen, slutter skovfogeden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik