Naturen Nu: Mød Havørnen på søndag

På søndag er det Ørnens Dag og du kan – med lidt held - komme tæt på Danmarks største rovfugl Havørnen.

Faktisk holdt Havørnen sig væk fra Danmark i næsten 100 år, men i 1995 begyndte det første ørnepar igen at yngle i Danmark og siden er flere kommet til. Blandt andet yngler et par ved Arresø.

Som du kan se i videoen herover, så tog naturformilder Philip Hahn-Petersen fra Naturen Nu forleden sammen med biolog Vicky Knudsen fra Dansk Ornitologisk Forening til netop Arresø for at observere parret, men naturen har sin egen uforudsigelige orden, så det var ikke helt let den dag.

- Vi så ikke Havørnen, men til gengæld fik vi et godt kik på Vandstæren i Pøle Å. Vi skal huske, at bare fordi du ikke finder det, du leder efter i naturen, så ser du helt sikkert noget andet interessant på din tur. Så det er bare om at komme afsted og få fantastiske oplevelser, siger Philip Hahn-Petersen. 

På søndag er det Ørnens Dag, og du kan blive meget klogere på ørne, når Dansk Ornitologisk Forening stiller op ved Jyllinge Havn, ved Arresø og i Naturpark Amager hvor du kan møde biolog Vicky Knudsen. Læs mere på Ørnensdag.dk

Naturen Nu er et samarbejde mellem Verdens Skove og Lorry+, og har til formål at få flere til at bruge naturen. På ugentlig basis tager Philip Hahn-Petersen ud i naturen og optager med sin smartphone videodagbøger, der fortæller, hvad der sker derude lige nu.

Du kan se alle videodagbøger her

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Flue inficeret med ny opdaget svamp

Ukendte svampe opdaget i Nordsjælland og på Amager - æder levende fluer indefra

Eleverne i 1.b på Engelsborgskolen i Lyngby har været så dygtige til at udforske de små dyr i den nære natur, at de tirsdag vandt førstepræmien i den landsdækkende Mikroforskerkonkurrence 2020.

Skoleklasse fra Lyngby er landets bedste mikroforskere

Shelterplads udsat for hærværk

playFriske spor fra knallerter: Populære shelterpladser udsat for hærværk

default_thumb

playMose dækket af lerduer og haglskåle stod i forfald - nu hersker naturen igen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere