Naturen Nu: Glem alt om prydhave og inviter den vilde natur ind

En haveejer inviterer alt det ind i sin have, som de fleste haveejere forsøger at bekæmpe.

En myretue, en ujævn græsplæne, kvas der får lov at blive liggende og ikke mindst god plads til ukrudt. Haveejer og biolog Rikke Milbak går helt bevidst efter at invitere den vilde natur ind i sin parcelhushave.

Naturformidler Philip Hahn-Petersen er i denne uges videodagbog taget til Utterslev Mose, hvor Rikke Milbak fortæller om sin vilde have.

- Jeg flyttede i parcelhus for tre år siden og i starten tænkte jeg egentlig, at jeg skulle have en masse nyttehave. Men efterhånden gik det op for mig, at det var langt sjovere at se på alt det, der bare indfandt sig af sig selv, siger Rikke Milbak.

I haven er der blandt andet lagt grus på en del af det, der før var jævn græsplæne. Grus som er til gavn for både bestemte urter, sommerfugle og jordboende bier. Græsset bliver slået varieret med le. Der er lavet insekthotel, en minidam til frøer, og i højbedet er det langt fra alt ukrudt der bliver luget ud.

- Jeg venter altid og ser, hvad det egentlig er, der kommer frem og lader det blomstre. Hvis jeg ikke synes, at jeg vil have det over hele haven, så tager jeg bare frøene af inden de får spredt sig, siger Rikke Milbak.

Naturen Nu er det samarbejde mellem TV 2 Lorry og Verdens Skove og har til formål at få flere til at bruge naturen. Naturformidler Philip Hahn-Petersen tager hver uge ud med sin smartphone for at lave optagelser fra steder, der kan inspirere andre til at komme ud i naturen.

Du kan frit streame alle videodagbøger her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

MUSVÅGE

72-årig dømt for giftdrab på fredet rovfugl

Flue inficeret med ny opdaget svamp

Ukendte svampe opdaget i Nordsjælland og på Amager - æder levende fluer indefra

Eleverne i 1.b på Engelsborgskolen i Lyngby har været så dygtige til at udforske de små dyr i den nære natur, at de tirsdag vandt førstepræmien i den landsdækkende Mikroforskerkonkurrence 2020.

Skoleklasse fra Lyngby er landets bedste mikroforskere

Shelterplads udsat for hærværk

playFriske spor fra knallerter: Populære shelterpladser udsat for hærværk

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere