Naturen flytter med til byen

Selvom flere danskere vælger at bosætte sig i de større byer i stedet for på landet, så er det ikke ensbetydende med, at de har glemt naturen.

Derfor sætter Nordea Fonden nu 100 millioner kroner på højkant til projekter, som kan udnytte parker, søer og andre naturområder i byerne på en bedre måde.

I Hillerød er det sød musik i ørerne på Bo Simonsen. Han er formand for FIF Hillerød Orientering, som er medarrangør af den årlige Slotsstistafetten rundt om Frederiksborg Slotssø i hjertet af Hillerød.

Derudover arbejder klubben målrettet med andre projekter, hvor blandt andre skolebørn i højere grad skal udnytte de grønne områder, der ligger i umiddelbar nærhed af deres skoler.

- Jo flere samlingspunkter, der er, jo mere tiltrækkes man til at være i et lokalt miljø. De kan dække rigtig mange menneskers behov uden at skulle bevæge sig flere kilometer væk, siger Bo Simonsen.

1296 deltog i den seneste udgave af Slotsstistafetten, og løbearrangementet er hvert år vokset med flere og flere deltagere. Et andet eksempel er Helsingørs relativt nye multipark ved Vapnagaard.

I løbet af sit første leveår besøgte flere end 100.000 parken, som byder på alt fra legepladser og friluftsscene til parkour og skatebaner. Og antallet af besøgende er stigende, fortæller leder og initiativtager bag, Leise Theilgaard.

Men det behøver ikke at være kæmpe projekter for at blive belønnet af fondspuljen.

- Visionen er bedre muligheder for at leve det gode liv i byen. Projekterne kan være alt fra byhaver med tomatdyrkning til parkour, udtaler Henrik Lehmann Andersen, direktør for Nordea-fonden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik