Naturen er blevet forårs-forvirret

Roserne skyder, og græsset gror. Naturen tror slet og ret, at det er ved at blive forår, selvom kalenderen siger 21. december.

Naturen går nærmest forårs-amok i det lune vintervejr, og dét forvirrer nogle planter.

- Vi plejer at sige, at de bliver lidt stressede, for de skulle egentlig stå og være i dvale, hvis der havde været frost og lidt mere kulde, forklarer Haveselskabets faglige leder Jesper Carl Corfitzen.

Især i et miljø som i København har naturen ekstra gode chancer for en opblomstring her i december. I følge Jesper Carl Corfitzen skyldes det, at København både ligger kystnært, og som storby har et lunere klima.

Og der er da også noget om snakken om de høje temperaturer. TV 2 Vejret har i år registreret de højeste december-temperaturer i 38 år, og det gør selv den ultimative sommerblomst, rosen, helt rundt på gulvet.

Se bare rosenbedet med både blomster og flere friske knopper. Billedet er indsendt af Bent Nybo fra Tune, der også har opdaget det utidige forårsvejr.

Selvom det også havde været smukt med minusgrader og snevejr, glæder Jesper Carl Corfitzen sig over, at det lune vejr stadig giver grund til at arbejde i haven.

- Nu har vi temperaturer på 10-12 grader, og det gør jo, at græsset gror hele tiden. Så det med at sætte græsslåmaskinen langt væk, helt ind bagerst i skuret på den her årstid, det behøver vi altså ikke i år, siger Jesper Carl Corfitzen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik