Natklub dømt for at snyde mænd med stilet-fidus

Diskotek i København overtrådte loven ved at tilbyde gæster gratis drinks, hvis de mødte op i høje hæle.

I 2012 lokkede den københavnske natklub Penthouse festglade gæster til med et tilbud om fri cava-fest og billig entre - men kun hvis gæsterne havde stilethæle på.

Men det var kønsdiskriminering af mænd. Det har Københavns Byret fastslået i en dom, efter at fire mandlige gæster anklagede den fashionable natklub for brud på ligestillingsloven, skriver Avisen.dk.

Natklubejeren må nu betale 2500 kroner, blandt andet til 21-årige Bedran Olgun, der indbragte sagen for Ligebehandlingsnævnet.

- Det er ulovlig forskelsbehandling at stille krav om, at mænd skal påføre sig stiletter for at komme billigt ind. Det strider med ligestillingsloven, siger Bedran Olgun, der lagde sag an, til Avisen.dk

Sagen er ikke enestående

Det er første gang, at en domstol har taget stilling i en sådan sag. Men sagen er ikke enestående. Ligebehandlingsnævnet får hvert år mellem 10 og 15 lignende sager.

- Den med stiletterne er den mest almindelige. Vi har også set et tilfælde omkring kvindetøj, men det er stort set stiletterne, de bruger hver gang.

Det er en måde at forsøge at omgå loven på, siger chefkonsulent Susanne Fischer til Avisen.dk.

På trods af bøderne er antallet af sager ikke faldet. Chefkonsulenten mener, at man skal overveje at inddrage bevillingerne, hvis natklubberne skal ændre adfærd.

Diskotek: Kampagnen skulle provokere

- Mange af de her diskoteker mener, at det er en god forretning at betale de 2500 kroner og så fortsætte med at tage forskellige priser for kvinder og mænd, siger hun.

Dennis Friis Skaarup, der ejer natklubben Penthouse, fortæller, at kampagnen skulle provokere og bryde normerne for gæsterne. Han er uforstående overfor, at det er kønsdiskriminering at tilbyde rabatter til folk i stilethæle.

- Hvis stiletter kun blev produceret til kvinder, så havde det været et tilbud kun for kvinder. Så længe, at fabrikanterne producerer stiletter til mænd, så er det her ikke et tilbud kun til kvinder, siger Dennis Friis Skaarup til Avisen.dk.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik