Nationalpark bør omgives af naturpark

Nordsjælland skal have en nationalpark, men den skal kun bestå et et kerneområde og så omgives af en naturpark af samme navn. Det bud kommer nu fra biolog Michael Stoltze, fra foreningen »Natur og Samfund« i et forsøg på at få den grundstødte park i spil igen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Fem miljøministre og otte år er gået siden nationalpark Kongernes Nordsjælland blev sat i søen - og senest har miljøminister Ida Auken (SF) trykket på pauseknappen for den nordsjællandske nationalpark.
Modstanden blandt lodsejerne i de åbne landskaber, der skal forbinde statens arealer til en samlet park har været for stor. Og det var en forudsigelig modstand, siger biolog Michael Stoltze, der har arbejdet med fredning og naturpolitik i Danmarks Naturfredningsforening, men nu står i spidsen for den konkurrerende »Natur og Samfund«.
- Det er uforeneligt med den internationale nationalparktanke at inddrage områder, hvor der foregår intensiv landbrugsproduktionen. De to ud af fem nationalparkprojekter, der har mest landbrugsjord inden for afgrænseningen er Skjern Å, som nu er droppet, og Kongernes Nordsjælland der er sat på standby, siger Michael Stoltze til Frederiksborg Amts Avis.
Han mener at nationalparkbegrebet udvandes ved at at inddrage områder med landbrugs- og skovbrugsproduktion.
- Nationalparker bør udelukkende være natur. Man bør udpege Gribskov og Esrum Sø som nationalpark og forvandle det meste af skoven til urørt naturskov, siger Michael Stoltze.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik