Nationalmuseet i knæ: Skal spare over 30 millioner - fyringsrunde til efteråret

Nationalmuseet skal spare over 30 millioner kroner årligt. Derfor skal der foretages en fyringsrunde til efteråret.

En analyse af Nationalmuseets økonomi viser, at museet skal spare 30,6 millioner på de årlige budgetter.

Den indtægt kan ikke opnås gennem billetindtægter, så derfor er en fyringsrunde forestående til efteråret.

Det oplyser Nationalmuseet i en pressemeddelelse.

Fyringsrunden vil finde sted i oktober. 

Omfanget af afskedigelserne har Nationalmuseet endnu ikke overblik over.

- Jeg er rigtig ked af denne situation, og jeg er personligt meget berørt af udsigten til at skulle tage afsked med gode kolleger, siger Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev. 

Den økonomiske analyse viser, at museets økonomi blandt andet under pres som følge af udgifter til ny magasinbygning samt omlægninger af fjernvarme og it, foruden de besparelser på to procent, Omprioriteringsbidraget tvinger hvert år af al statslig drift.

- Vores økonomi er presset, især af to-procents besparelserne, og jeg har brugt enhver anledning til at forsøge at råbe politikerne op. Men der er desværre ingen tegn på, at nedskæringerne bliver taget af plakaten, siger direktøren.

Nationalmuseet oplyser, at man på trods af en forventet stigning i indtægterne kommer til at mangle henholdsvis 16,3, 24,4 og 30,6 millioner kroner i de årlige budgetter de næste tre år. 

Rane Willerslev blev udpeget som ny direktør for Nationalmuseet i april 2017.
Rane Willerslev blev udpeget som ny direktør for Nationalmuseet i april 2017.
Foto: Sofie Mathiassen - Ritzau Scanpix

For at undgå at lave løbende nedskæringer har Nationalmuseets direktion besluttet at finde besparelser for 30,6 millioner kroner allerede med virkning fra 2019-budgettet.

- Samtidig er det meget afgørende for mig at sige, at jeg stadig er klippefast i troen på, at vi sammen kan bygge et fantastisk fremtidigt museum fuld af gribende oplevelser og fængende videnskab. Og fuld af publikum! Men det kræver, at vi både kigger på udgifter og samtidig udvikler os. Det bliver svært, det vil jeg ikke lægge skjul på. Men jeg ved, at vi kan finde, vejen siger Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev i pressemeddelelsen.

Rane Willerslev blev udpeget som ny direktør for Nationalmuseet i april 2017. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik