Nationalmuseet drukner i skatte

Museet kan ikke nå at registrere alle de fund borgerne kommer med

Det kunne lyde som museumsfolkenes  dejlige drøm - men det er ved at blive et mareridt. For danskernes fund af fortidens skatte - guld, sølv, flinteøkser og så videre har nået så stort et omfang, at de ansatte på Nationalmuseet ikke kan følge med, når skattene fra fortiden skal registreres.  Det skriver Jyllands-Posten.

Der bliver indleveret så mange genstande - såkaldt danefæ - at sagsbehandlingstiden fra indlevering til udbetaling af dusør til den, der har gjort fundet - tager to og et halvt år.

-Vi er bagud - og i øjeblikket kommer vi mere og mere bagud. Jeg vil ikke klage over ressourcer, og danefæområdet prioriteres højt, men Nationalmuseet har mange andre opgaver, der også skal prioriteres højt, siger sekeratriatschef på museet, Mads Schea Mikelsen til Jyllands-Posten.

Det er blandt andet et stigende antal danskernes hobby med at lede efter fortiden, der gør livet - om ikke surt - så i hvert fald travlt for museets ansatte - for de mange amatørarkæologer har i den grad heldet med sig.

Museet regner med, at der alene i år vil blive indleveret mellem 11.000 og 12.000 genstande. Sidste år modtog museet 9756 genstande - som til sammen udløste en godtgørelse på 4,2 millioner kroner.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik