Nævninger fik to revolvere i hånden i sag om tre drab

Krudtsky og andre tekniske udtryk bruges torsdag i sagen om likvideringen af tre unge på Frederiksberg.

To revolvere er torsdag gået på omgang i retslokalet på Frederiksberg.

Fra hånd til hånd passerer de to våben - dog uden ammunition - mellem de nævninger og dommere, der skal afgøre, om tre mænd er skyldige i at have dræbt Philip Rasmussen, Mike Vinter og Suhaib Jaffar i en lejlighed en nat i november 2015.

Politiet har ikke fundet de to våben, der blev brugt. Men politiets sagkyndige mener, at der var tale om en revolver og et haglgevær. 

Og netop to revolvere af den type, som gerningsmændene ifølge specialister fra Nationalt Kriminalteknisk Center under Rigspolitiet formentlig havde i hænderne, vises altså frem torsdag. 

Det er en US Revolver og en Johnson Safety.

- Der har ikke været drabssager med den type våben tidligere, siger en af specialisterne.

Han er indkaldt som vidne for at uddybe de erklæringer, som tegner et billede af, hvordan forbrydelsen er sket. 

Første skud formentlig fra en revolver

For eksempel er det mest sandsynligt, at to bevæbnede mænd listede ind til de sovende mænd i lejligheden på Chr. Paulsens Vej.

- Vi mener, at det første skud er et revolverskud, og at haglskuddet afgives samtidig med eller umiddelbart efter, siger teknikeren.

- Hvis man er ene mand, skulle der foregå positionsskift og skift af våben. Det vil jeg ikke betragte som sandsynligt, siger han.

Forbrydelsen betegnes af politiet som en likvidering. Ofrene lå og sov. De to vågnede, da Philip Rasmussen som den første var blevet skudt i hovedet, og der er tegn på, at den ene værgede for sig. Han blev derfor også ramt i armen.

Krudt fundet på den ene tiltalte

Der bruges flere tekniske udtryk under afhøringen. Blandt andet krudtsky, standplads, skudbaner og haglspredning.

Senere torsdag skal en specialist fra Teknologisk Institut fortælle om krudtpartikler. De kan deles op i de unikke og de indikative.

På den ene af de tiltalte, BR, blev der fundet krudtpartikler, da han blev anholdt nogle timer efter forbrydelsen. En i ansigtet og ni på den ene hånd.

Både han og de to andre - en tidligere krigsminister i Bandidos og hans svoger - nægter sig skyldige.

Nævningesagen fortsætter over mange dage endnu, før dommen afsiges. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik