Næsten 50 er blevet fængslet i bandesager i København

Den seneste fængsling i hovedstaden drejer sig om 22-årig, der havde pistol nær Sjælør Station.

En ung mand er onsdag blevet varetægtsfængslet på Frederiksberg for at være i besiddelse af en pistol. Og dermed er i alt næsten 50 personer blevet fængslet siden de voldelige konflikter i bandemiljøet blev indledt i forsommeren, oplyser vicepolitiinspektør Torben Svarrer i Københavns Politi.

Det skriver Ritzau.

Den aktuelle sag drejer sig om besiddelse at en pistol og et magasin med otte patroner.

Den sigtede er en 22-årig mand, men vicepolitiinspektøren kan ikke sige noget om, hvorvidt han nægter eller erkender sig skyldig. 

Anholdt ved Sjælør Station

I Retten på Frederiksberg har dommeren begrundet fængslingen med, at der er en såkaldt særligt bestyrket mistanke imod den 22-årige. Hensynet til folks retsfølelse gør, at han skal frihedsberøves.

Manden, der ifølge politiet har relation til bandemiljøet, blev anholdt ved Sjælør Station kort før midnat natten til onsdag. Det skyldtes et tip fra offentligheden, oplyser politiet på Twitter.

Såfremt han tiltales og findes skyldig, står han umiddelbart til en straf på ubetinget fængsel i to år. 

I sommerens løb har der i hovedstaden været en lang række voldelige hændelser, nogle gange med skyderier på åben gade, hvor helt udenforstående har været i fare. 

På grund af den ekstraordinære situation er der indført såkaldte visitationszoner, som i øvrigt udløber torsdag.

Som led i politiets indsats har fly og helikopter i godt fire uger nat og dag cirklet over København. Den natlige larm har fået en del borgere til at klage, og forleden beklagede politiet de gener, som folk udsættes for. Men det er omkostningen værd, lød det forleden fra politiinspektør Jens Jespersen:

- Næsten dagligt finder vi effekter og får interessante observationer om personer fra vores flyvende platform, sagde han i sidste uge.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik