Næsehornet Minna venter "lille" ny: Det er lige oppeover

I Zoo i København måler dyrepasserne hormonniveauet på næsehornet Minna en gang om ugen, for det kan afsløre, hvornår ungen kommer.

Det kan ske når som helst.

I Zoologisk Have København er næsehornet Minna drægtig i 16. måned, og dyrepasserne forventer, at ungen kommer i slutningen af september eller starten af oktober. 

- Det er lige oppeover, siger dyrepasser Liv Jensen.  

Så lige nu følger de ekstra godt med i, hvordan næsehornet har det. Der er allerede sat et kamera op, så de hele tiden kan have et øje på dyret. 

- Når vi ved, at det er tæt på, så kommer vi til at overvåge på kamera og også kigge med nogle gange om natten, siger Liv Jensen. 

Du kan følge næsehornsfødslen live på TV 2 Lorry hjemmeside. Vi skal nok holde jer orienteret om, når det sker. 

Blodprøver hver uge

Lige nu tager dyrepasserne blodprøver en gang om ugen for at måle Minnas hormonniveau, for det kan varsle dem om, hvornår ungen kommer. 

- Vi tager blodprøver, hvor vi måler deres hormontal, progesteron, og når det er nede omkring fem, så er der cirka halvandet døgn tilbage, siger Liv Jensen. 

Næsehornsflokken i Zoo

  • Zoos næsehornsflok består af en han, to hunner og (inden længe) to unger. Efter fødslerne vil hunnerne gå med hver deres unge adskilt fra hannen. Hele flokken kan gå sammen på Savannen i løbet af foråret.
Kilde: Zoologisk Have København

Ud over blodprøven, så kigger de også på, om yveret bliver stort. 

Dyrepasserne håber, at Minna klarer det hele i fin stil, hun har fået en unge før, og det gik, som det skulle, men de overvåger hende for at være på den sikre side. 

- Vi blander os udenom, men vi holder øje med, hvad der sker, og hvis det bliver nødvendigt, så ser vi, om vi kan gøre noget for at hjælpe, siger dyrepasseren, der glæder sig til, at den nye unge kommer. 

- Det er jo altid stort, siger dyrepasser Liv Jensen.

Også Zoo's andet næsehornshun er drægtig. Men den skal først føde i starten af det nye år. Hvis begge fødsler forløber godt, vil der være født tre næsehornsunger på tre år i Zoo. 

   


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik