Næppe råd til 50-meter bassin

Der bliver næppe råd til et 50-meter bassin, når kommunens kultur- og idrætsudvalg til marts skal beslutte, hvilken type svømmehal man skal have for de 75 millioner kroner, som er afsat til en ny svømmehal i Roskilde i 2014 og 2015.

Det er den konklusion, som udvalgets formand er kommet frem til efter at have besøgt svømmestadions og wellness-svømmehaller flere steder i Danmark. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

På sin rundtur har gruppen af politikere og embedsfolk blandt andet set Bellahøj Svømmestadion, og selv om det imponerede kulturudvalgsformanden, så afskrækkede prisen hende.

- Når vi taler 50-meter bassin til konkurrencesvømning og stævner, så følger der byggeri af tilskuerpladser og tilskuer-faciliteter med. Vi lander nemt på 200 millioner kroner, hvis det er det, vi vil bygge, siger Birgit Petersen (SF).

Idrætten er ikke inkluderet i beslutningerne

Samtidig med udmeldingen om, at det er tvivlsomt, om der er råd til den store konkurrenceløsning, så kritiseres kommunen nu af Roskilde Idrætsunion (RIU) for ikke at inkludere idrætten i beslutningsprocessen.

- Vi er ikke blevet inviteret til at diskutere, hvilke rammer det er vi ønsker for den nye svømmehal. Det er virkelig ærgerligt, hvis politikerne og forvaltningen træffer den her beslutning uden at have søgt svar om krav til faciliteter hos os eller svømmeklubberne. De har om nogen folk, der er super kompetente til at svare på lige netop spørgsmål om krav til konkurrencebassiner, siger Jørgen Aunfeldt, formand for RIU.

Men hverken RIU eller andre sportsforeninger skal altså forvente at blive inviteret ind i beslutningsprocessen, før det ligger helt fast, om der skal bygges til konkurrencesvømning eller til dem, der vil have en wellness-svømmehal.

Svømmeklubberne vil blive hørt

På kultur- og idrætsudvalgets møde til marts besluttes både placering og

hvilke overordnede funktioner, man vil have i den nye svømmehal. Først derefter inviteres interessenterne til at kommentere valget.

Birgit Petersen mener ikke, at RIU vil være den rigtige partner at inddrage i beslutningsprocessen.

- Svømmeklubberne vil naturligvis blive hørt, når vi skal til at lægge de mere konkrete planer efter martsmødet, siger hun.

Udvalget har udover Bellahøj Svømmestadion også set Valby Vandkulturhus, svømmehallen i Gigantium i Aalborg, konkurrencebassinet i Nørresundby samt Haraldslund Svømmehal.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik