Nadia blev stukket ned på bosted: Nu er hun fyret

Nadia Pedersen blev stukket med en kniv, mens hun arbejdede på et bosted. Hun valgte at fortælle sin historie - men så blev hun fyret.

En psykisk syg beboer hævede en kniv mod Nadia Pedersens strube og sagde "dø, dø, dø". 

Hun undslap, men kniven sårede hendes hænder. 

quote Rigtigt mange ansatte i psykiatrien får psykiske eller fysiske arbejdsskader efter overfald. De risikerer at skulle gå fra huset, fordi de ikke er i stand til at arbejde. Jeg ville sætte fokus på det urimelige i, at de bliver straffet økonomisk for at passe deres job,

Nadia Pedersen i Fagbladet FOA, inden hendes fyring. 

Nadia Pedersen blev overfaldet, da hun arbejdede som vikar på Sundbygård, et bosted for psykisk syge mennesker i København.

Hun fortalte efter overfaldet om episoden til Fagbladet FOA, men det blev ikke godt modtaget af hendes arbejdsgiver, vikarbureauet Psykiatri Plus. 

To uger efter interviewet blev hun nemlig fyret. 

Det skriver Avisen.dk.

“Det sker med baggrund i en samlet vurdering af dine kompetencer, din indsats og din loyalitet over for vor virksomhed,” lød begrundelsen, som Avisen.dk har set.

- Jeg ved ikke, hvad de mener med "en vurdering af mine kompetencer’" De var jo tilfredse med mig, da de sendte mig ud på vagten på Sundbygård og roste min håndtering af overfaldet bagefter, siger Nadia Pedersen til Avisen.dk og fortsætter:

- Det var først efter, at jeg stillede mig frem og fortalte min historie, at de opsagde samarbejdet. Jeg mener, jeg bliver straffet for at bruge min ytringsfrihed i en principielt vigtig sag, siger hun. 

Arbejdsgiver har ikke noget problem med at Nadia gik til pressen

Psykiatri Plus' direktør Henrik Sven Sørensen er ikke enig i Nadia Pedersens udlægning af sagen. 

quote Vi har ikke et problem med, at de ansatte taler åbent om sådan en hændelse, som den hun har været igennem - det er der brug for i psykiatrien.

Psykiatri Plus' direktør, Henrik Sven Sørensen

- Vi har ikke et problem med, at de ansatte taler åbent om sådan en hændelse, som den hun har været igennem - det er der brug for i psykiatrien. Man skal blot huske på, at selve hændelsen er fra slutningen af maj, mens vi først slutter samarbejdet i slutningen af september, siger han til Ekstra Bladet. 

- Hun er heller ikke fyret, men har arbejdet som vikar. Og det samarbejde fortsætter ikke. Baggrunden for den beslutning vil jeg ikke diskutere i pressen. Men det har intet med ytringsfrihed at gøre, siger han. 

Bosted under skap kritik efter overfaldet

Efter overfaldet på Nadia Pedersen var bodstedet Sundbygård under kritik af Arbejdstilsynet. 

quote  I skal være bedre til at forebygge risikoen for vold. I et konkret tilfælde havde I ikke rustet to vikarer godt nok til arbejdet. Det var ikke sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Arbejdstilsynsrapporten efter episoden

- I skal være bedre til at forebygge risikoen for vold. I et konkret tilfælde havde I ikke rustet to vikarer godt nok til arbejdet. Det var ikke sikkerhedsmæssigt forsvarligt, lød det i Arbejdstilsynets rapport. 

Bostedet skulle ifølge tilsynet have forudset risikoen, og vikarerne skulle have fået besked på, at de havde med en farlig beboer at gøre. Beboerens tilstand var nemlig forværret op til knivoverfaldet, og vedkommende havde smadret en rude og forsøgt ildspåsættelse. 

- Det er ikke særlig betryggende og direkte uansvarligt, at institutionen vælger at gøre brug af to vikarer uden at give dem de nødvendige sikkerhedsvurderinger, når de ved, at personen har udvist psykiske forværringer, sagde formanden for FOA til Avisen.dk.

Episoden fandt sted den 31. maj 2016, hvor en beboer på Sundbygård bad om at blive indlagt på Psykiatrisk Center Amager, der ligger kort derfra. Herefter gik beboeren ind på sit værelse, hentede en kokkekniv og overfaldt en vikar, Nadia Pedersen.  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik