Blodig nabostrid: Fandt sin hund skudt på naboens dørtærskel

Familien Altofte fik en kort advarsel - derefter blev deres hund skudt. Naboen benægter at stå bag, og politiet undersøger nu sagen.

- Din hund dør om lidt.

quote Min fars kone nåede ikke engang derom inden hun hørte tre skud. Så var hunden allerede skudt og lagt foran hoveddøren

Natasja Altofte, hundeejer, Store Rørbæk

Sådan lød den melding, Dorte Altofte fra landsbyen Store Rørbæk mellem Frederikssund og Ølstykke, fik tirsdag aften.

Familiens hund, Kaizer, var angiveligt hoppet over i naboens have – og det ville naboen efter sigende ikke finde sig i.

- Min fars kone nåede ikke engang derom inden hun hørte tre skud. Så var hunden allerede skudt og lagt foran hoveddøren, fortæller Natasja Altofte til TV 2 Lorry.

Kan en hund hoppe 2,5 meter?

Den bagerste del af familien Altoftes grund grænser op til naboen, der bor på en anden vej. Derfor tager det et stykke at gå derom. Og det var altså for sent.

Natasja Altofte tror ikke på, at den fire et halvt år gamle kunne komme over hegnet bagerst i haven, der er 2,5 meter højt.

- Kaizer kan ikke engang komme over det hegn, vi selv har i haven – og det er 1,6 meter højt, siger Natasja Altofte.

Efter det makabre fund alarmerede Dorte Altofte en dyrlæge, der efter at have undersøgt hunden valgte at aflive den, da den tydeligvis var voldsomt plaget af skaderne fra skuddet.

Nabo afviser: Jeg har kun jaget hunden væk

Familien anmeldte efterfølgende sagen til Nordsjællands Politi, der i dag er ganske ordknappe i sagen.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en anmeldelse, og at vi efterforsker sagen, siger vagtchef Marianne Mårtensson til TV 2 Lorry.  

quote Jeg kan ikke bekræfte, at jeg har skudt en hund. Jeg kan bekræfte, at der er en hund, der har passeret mit hegn, som jeg har jaget væk fra min grund og derefter ringet efter politiet

Nabo, Store Rørbæk

TV 2 Lorry har været i kontakt med den nabo, der ifølge familien Altofte står bag de dræbende skud mod familiens hund. Han har en noget anden udlægning af hændelsesforløbet.

- Jeg kan ikke bekræfte, at jeg har skudt en hund. Jeg kan bekræfte, at der er en hund, der har passeret mit hegn, som jeg har jaget væk fra min grund og derefter ringet efter politiet, siger naboen, der ønsker at være anonym. Hans identitet er dog TV 2 Lorry bekendt.

- Hvad skulle jeg skyde den med?

Ifølge ham har han gennem længere tid været generet af naboens hund.

- I går kulminerede det, da hunden forcerede et 2,5 meter højt hegn og angreb min egen hund. De andre detaljer kan jeg ikke genkende, men det er politiet ved at undersøge. Og det er mig, der har anmeldt det.

Ifølge familien Altofte skal du have sagt, at hvis de ikke hentede deres hund, så ville du skyde den. Er det rigtigt?

- Det har jeg aldrig sagt. Hvad skulle jeg skyde den med?

Kan du bekræfte, at hunden ikke er i live i dag?

- Jeg tror, det var dyrlægen, der aflivede den. Men jeg kender ikke til omstændighederne. Jeg har bare anmeldt det.

Tredjepart involveret 

Du siger, at hunden har forceret et 2,5 meter højt hegn. Det er umuligt, siger familien Altofte. Hvad siger du til det?

- Nej, men hvordan kom den så ind i haven? Jeg bad hende (Dorte Altofte, red.) om at hente hunden uden foran mit hus – og så løb den ellers ned ad vejen derfra. Mere har jeg ikke kendskab til. Hvad dyrlægen har gjort, må du spørge ham om.

Du kender ikke noget til et skud?

- Der er også en tredjepart involveret. Det skal du spørge politiet om. Det er hverken dig eller mig, der skal lede efterforskningen her, lyder det fra naboen.

Dyrlæge: Hunden var skudt mellem ribbenene

Dyrlæge Carsten Mortensen, der rykkede ud til Store Rørbæk, bekræfter, at begge parter har politianmeldt hinanden.

- Jeg kommer ud til en hund, der er blevet skudt og ligger med åben mund bag i Dorte Altoftes bil. I første omgang kan man egentlig ikke se noget på hunden, men hun har et par blodpletter på trøjen, fortæller han til TV 2 Lorry. 

Efter at have givet hunden et præparat mod chok, kæmper Kaizer fortsat for at få vejret. Den har pådraget sig en stor hævelse, som viser sig at skyldes en indre blødning. Da Carsten Mortensen ruller den om på siden, viser den sig at have et lillebitte hul mellem ribbenene.

- Den er helt blå, og den får det stadig dårligere. Jeg bliver nødt til at aflive den i henhold til dyreværnsloven. Hævelsen tager til og jeg skærer den op, hvor jeg så finder et hagl, fortæller Carsten Mortensen.

quote Hundeloven skal strammes op. Det kan ikke være rigtigt at man kan skyde andres dyr uden andet end kort advarsel. 

Natasja Altofte, hundeejer, Store Rørbæk

- Vi er for egoistiske

Kaizers liv stod ikke til at redde. Carsten Mortensen kender ikke noget til stridighederne mellem familien, men han ser sagen som udtryk for noget større:

- Jeg synes det tangerer, at vi bliver et lidt egoistisk folkefærd. Jeg ved ikke hvorfor, men enten kan vi lide dyr eller også kan vi ikke. Det er en tendens i hele samfundet, siger han.

Tilbage i Store Rørbæk er Natasja Altofte oprørt over, at hendes nabo, såfremt han bliver dømt, formentlig slipper med en bøde.

- Vi synes ikke, det er i orden. Hundeloven skal strammes op. Det kan ikke være rigtigt at man kan skyde andres dyr uden andet end kort advarsel. Vi synes det er for dårligt, at man bare kan få en bøde for det.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik