Efter ugentlige indbrud: Helt nabolag hyrer privat vagtværn

Et nabolag i Rudersdal Kommune har haft overvældende succes med at indføre et privat vagtværn.

Efter i årevis at have været plaget voldsomt af indbrud gik en gruppe naboer på en villavej i Søllerød sidste år sammen om at hyre et privat vagtselskab til at patruljere i gaderne.

Siden er de mange indbrud stort set elimineret.

Hanne Nørbygaard har boet på Kong Valdemarsvej i Søllerød i mange år. Men de seneste måneder har medført en enorm forandring.

quote En gang om ugen cirka modtog vi en mail fra vejlauget om, at der havde været endnu et indbrud. Og vi oplevede simpelthen, at politiet ikke var her.

Hanne Nørbygaard, beboer.

- Det giver en stor tryghed, siger hun til TV 2 Lorry.

Hun og utallige naboer var indtil sidste år plaget af det ene indbrud efter det andet. Oplevelsen var ofte den samme: Der gik alt for længe, før politiet dukkede op.

- En gang om ugen cirka modtog vi en mail fra vejlauget om, at der havde været endnu et indbrud. Og vi oplevede simpelthen, at politiet ikke var her, siger Hanne Nørbygaard.

120 beboere dækket

De mange indbrud fik hele 90 villaejere i kvarteret til at hyre et privat vagtværn fra firmaet Securitas. Senere er flere beboere kommet med i ordningen, så de i dag er 120.

quote Lige så snart vi møder nogle herude, der ikke har sin berettigelse, kan man mærke det med det samme, for de vinker sjovt nok ikke.

Johnny Løvhøj, driftsleder i Securitas. 

- De kommer med det samme. Jeg har to gange ringet til dem, fordi jeg syntes, der var noget i ude i haven. Det tog dem to-tre minutter at dukke op, fortæller Hanne Nørbygaard.

Siden vagterne fra Securitas begyndte at patruljere kvarteret, har der kun været to indbrud.

Nemt at spotte ubudne gæster

Driftsleder i Securitas, Johnny Løvhøj, fortæller, at man flere gange har fanget ubudne gæster inde i folks haver.

- Vi har fanget nogle ved at lyse ind i haverne med spots. Der har vi kunnet se, at der var nogle i gang, som så spænede væk, siger han.

Han tilføjer, at det er relativt nemt at spotte, om folk, der færdes i området, har rent mel i posen.

- Lige så snart vi møder nogle herude, der ikke har sin berettigelse, kan man mærke det med det samme, for de vinker sjovt nok ikke, siger han til TV 2 Lorry.

Drejer sig om tryghed

Sker der noget, er det dog ikke Securitas’ opgave at anholde folk, men derimod politiets.  

Hanne Nørbygaard ser derfor også udelukkende vagtværnet som et supplement. Og hun forstår godt, at politiets begrænsede ressourcer gør det svært for dem at bevogte hendes boligområde.

- Men det er heller ikke det, det drejer sig om. Det drejer sig om tryghed, og det, at de (vagtværnet, red.) er her, har haft sin effekt, siger hun.

TV 2 Lorry har rettet henvendelse til Nordsjællands Politi med henblik på at få en kommentar. Men de har ikke ønsket at kommentere historien. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik