Naboer til rockerborge kan ånde lettet op: "Vi er altid i fare"

Naboer til rockerborge er utrygge på baggrund af den seneste tids rocker-skyderier. Men nu baner en række anbefalinger vej for at forbyde borgene.

Som nærmeste nabo til denne Bandidos rockerborg på Tudskærvej i Vanløse lever Lars Georg Jensen i konstant utryghed. Sidste år blev hans vinduer smadret af stenkast.

Igennem de sidste par måneder er bandekonflikten eskaleret her i københavnsområdet - med adskillige skudepisoder til følge.

Seneste blev en uskyldig kvinde ramt af skud i Lyngby og for nylig blev der også skudt mod en rockerborg i Gladsaxe.

Hver gang kuglerne flyver i gaderne, frygter Lars Georg Jensen, at netop hans boligkvarter bliver det næste gerningssted.

- Det er makabert at gå rundt i sin have, og så pludselig ligger der en springkniv, siger Lars Georg Jensen. 

- Vi befinder os på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt hele tiden - nemlig i vores hjem. Så derfor ved vi, at vi altid er i fare, siger han. 

Rockerlov kan fjerne borgene

Nu er der muligvis udsigt til, at kommunerne kan gøre noget ved rockerborgene.

Beboerne på Tudskærvej har i flere år ønsket rockerborgen fjernet, men i følge Københavns Kommune vil det krænke rockernes private ejendomsret at smide dem på porten.

Men nu anbefaler et rockerborgudvalg, der blev nedsat i 2014, at man benytter sig af et såkaldt samlingsforbud. Det giver kommunerne mulighed for at fjerne rockerborge, hvis de giver anledning til uro, frygt og støj.

Og den anbefaling begejstrer Københavns overborgmester. 

- Det er jeg rigtig glad for. Nu håber jeg virkelig, at regeringen gennemfører det, så vi får det redskab i kommunerne, så vi kan lukke ned for det kriminelle miljø. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik