Naboer til kommende flygtningecenter: Vi kan ikke rumme mere

Frederiksberg vil fra 2017 placere flygtninge i Københavns Kommune. Tirsdag aften mødtes politikerne med skeptiske naboer.

Frederiksberg har besluttet, at placere cirka 110 flygtninge i nabokommunen København, nærmere bestemt i Centerparken i Valby.

Det er lovligt, men beslutningen har vakt en del røre. 

Fra TV 2 Lorry den 22. august.

Tirsdag aften inviterede Frederiksberg kommune de berørte naboer til møde. 

En af dem, der mødte op, var beboerformand Per Frederiksen fra Hornemanns Vænge. Et område, hvor 40 procent af beboerne mellem 18 og 64 år ifølge ham er på overførselsindkomst.  Han er derfor ikke særligt begejstret over udsigten til de mange flygtninge også. Københavns Kommune har i forvejen flygtninge boende i området.

- Jeg har svært ved at se, at vi kan rumme mere, siger han til TV 2 Lorry.

quote Jeg har svært ved at se, at vi kan rumme mere.

Per Frederiksen

Formanden for Frederiksbergs  Socialudvalg, Pernille Høxbro, siger:

- Vi vil gøre nøjagtigt det samme, som vi gør på Frederiksberg. Vi vil have velkomstværter. Vi vil have, at beboerne sørger for, at de bliver integreret. 

Fra TV 2 Lorry den 20. august.

Men det beroliger ikke beboerformand Per Frederiksen. Han hæfter sig ved, at velkomstværten skal arbejde fra 8 til 16. Samme tidsrum, hvor flygtningene angiveligt er ude og blive aktiveret.

- Hvis der bliver problemer, kommer de jo nok uden for det tidsrum.

Frederiksberg Kommune råder over en rehabiliteringsenhed i Valby. Det er den, som efter planen skal bygges om og fra starten af 2017 være modtagecenter for de cirka 110 flygtninge.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik